Световен ден на оралното здраве

Световен
ден на оралното здраве

Бъдещето на здравата уста

20 март 2023 г.

Световен ден на оралното здраве.

 

За силата на превенцията в борбата със заболяванията на устната кухина и поддържането на общо здраве. Тревожни данни в наскоро публикувания доклад на Световната здравна организация (СЗО) за състоянието на оралното здраве в глобален мащаб разкриват, че близо половината от световното население (45% или 3,5 милиарда души) страда от нелекувани заболявания на устната кухина. Също така през последните 30 години броят на заболелите по света е нараснал с един милиард. В доклада се отбелязва, че нелекуваните орални заболявания (включително двата основни проблема - кариеси и тежки заболявания на венците) засягат повече хора, отколкото психичните разстройства, сърдечносъдовите заболявания, диабета, хроничните дихателни заболявания и раковите заболявания, взети заедно. Наред с многобройните други проучвания, които показват силна връзка между лошото орално здраве и хроничните заболявания, резултатите на СЗО своевременно напомнят колко важни са добрите и дългосрочни навици за оралното здраве, както за предотвратяването на заболявания на устната кухина, така и за поддържането на общото здраве и благосъстояние не само на днешния Световен ден на оралното здраве, но и всеки ден.

Значението на превантивните мерки

Samodzielne wybielanie zębów

Днес знаем, че заболяванията на устната кухина са до голяма степен предотвратими, а ако се диагностицират навреме, лечението им изисква само лека медицинска намеса - това се подчертава в доклада на СЗО. В резолюцията на СЗО от 2021 г., в която се изтъква, че поддържането на орално здраве може да намали риска от развитие на сериозни здравословни проблеми, се набляга също така на значението на превенцията на заболяванията на устната кухина чрез редовни стоматологични прегледи и добро почистване на зъбите у дома. За съжаление, резултатите от доклада са ясен и обезпокоителен сигнал, че твърде много хора все още се борят за достъп до орални грижи, от каквито те се нуждаят и каквито заслужават.

Цялостна орална грижа за най-добри резултати

Piękne białe zęby domowe sposoby

Със своя 30-годишен опит Philips Sonicare предлага иновативни персонализирани решения за изключителни резултати. Като създава непрекъснато звуково и флуидно действие, технологията Sonicare задвижва върховете на косъмчетата, за да почистват нежно и да отстраняват биофилма, като проникват дълбоко между зъбите и по линията на венците. Безпроблемна и ефективна, Sonicare Prestige 9900 е най-усъвършенстваната електрическа четка за зъби на Philips, която гарантира правилна грижа за устната кухина. В комбинация с главата на четката Premium All-in-One, плаката се отстранява до 20 пъти повече в сравнение с ръчната четка за зъби, дори и в труднодостъпните зони. Philips Sonicare използва технологията SenseIQ , която регистрира поведението при миене на зъби с помощта на вградени сензори, за да идентифицира стила на четкане и автоматично да регулира интензивността с цел да се предпазват венците от натоварване. Четката за зъби работи в перфектна хармония с приложението Philips Sonicare, захранвано от изкуствен интелект, което коригира в реално време натиска, движенията, обхвата, продължителността и честотата на четкане и предоставя персонализирани препоръки и приложими стъпки за още по-добри резултати.

 

Детските четки Philips Sonicare, правят миенето на зъби забавно благодарение на малкия приятел Sparkly, като помагат на децата да достигнат препоръчителните две минути за миене на зъби с лекота. Освен почистването на зъбите, в областта на интерденталното здраве гамата зъбни душове Power Flossers на Sonicare с технологията Quad Stream произвежда Х-образна струя вода, която достига дълбоко в междузъбните пространства, отстранявайки до 99,9% от плаката в третираните зони

Бъдещето на здравата уста

В Световния ден на оралното здраве наблюденията на СЗО напомнят за жизненоважното значение на инвестицията в здравословна орална грижа - не само за днес, а за цял живот. С увеличаването на информираността и познанията за връзката между устната кухина и цялостното здраве, с всеки изминал ден Philips продължава да въвежда иновации, за да ви помогне да усвоите добри навици и да се погрижите лесно и ефективно у дома за здравето на вашата уста - защото оралното здраве сега може да означава по-малко здравословни проблеми в бъдеще.

Разгледайте подобни статии за грижа за устната хигиена:

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.