Всяка глътка въздух е от значение

  Осигури чист въздух за цялото семейство у дома                    

Всяка глътка въздух е от значение

Осигури чист въздух за цялото семейство у дома

Според редица изследвания въздухът у дома можа да бъде между 2 и 5 пъти по-замърсен в сравнение с този навън

Замърсяването на въздуха възниква, когато в атмосферата се освобождават газове, прахови частици и дим, които причиняват вреди за хората, инфраструктурата и околната среда. Световната здравна организация (СЗО) определя това замърсяване като най-големият риск за здравето в Европа, свързан с околната среда.

 

Основни замърсители на въздуха:

Фините прахови частици  са твърди и течни частици, суспендирани във въздуха. Те включват множество вещества, от морска сол и полени до канцерогенни за човека вещества като сажди. Те се делят на PM10 (груби частици) и PM2,5 (фини частици) в зависимост от тяхната големина. В частите на Европа, където за битово отопление все още често се използват твърди горива, емисиите на замърсители обикновено се увеличават, когато зимите са по-студени.

Азотният диоксид (NO2) е токсичен газ с червено-кафяв цвят.

Серният диоксид (SO2) е токсичен безцветен газ с остра миризма.

Озонът в приземните слоеве на атмосферата (O3) е безцветен газ, който се образува в близките до земята слоеве.

Замърсяване на въздуха
Замърсяване на въздуха

Замърсяването в дома обаче не се дължи единствено на навлезлия въздух през отворени врати и прозорци. Типични замърсители са алергените, които се отделят от стайни растения, праха, а също и вредните частици, които се отделят по време на готвене и почистване.

Естествената вентилация пуска алергени и прахови частици PM2,5 в помещенията. Продължителното вдишване на въздух, замърсен с частици PM2.5, скъсява продължителността на живота, тъй като те проникват в най-дълбоките части на белите дробове и се абсорбират в кръвообращението, повишавайки риска от респираторни и кръвоносни заболявания, както и засилвайки техните симптоми.

 

* Действителните стойности са съотношение въздух на закрито / на открито 1,62–6,37 през летните месеци и 2,05–10,99 през зимните месеци. Текстът и цифрите идват от изследването: T. Salthammer Angewandte Chemie Int. Ed. 52, (2013), 3320; оригиналните данни идват от изследването: B. Wang et al. / Атмосферна среда 41 (2007) 2851–2861.

Защо трябва да използваме овлажнител за въздух у дома?

 

Човешкото тяло е около 60% вода. Сухият въздух въздейства неблагоприятно върху човешкото здраве и може да причини изсъхване на носната лигавица, раздразнение и/или изсъхване на кожата, както и появата на различни алергии. Влажност на въздуха извън нормите насърчава развитието на бактерии и вируси, а също така изсушава косата и кожата. Използването на уреди за отопление през зимата или за охлаждане през лятото влияят до голяма степен на сухотата на въздуха.

 

Оптималното ниво на влажност в дома е 40-60%.

Пречиствателите на Philips премахват:

/content/dam/b2c/category-pages/Household/air/au/assets/icon-10.png

Цветен прашец

/content/dam/b2c/category-pages/Household/air/au/assets/icon-11-new.png

Прах

/content/dam/b2c/category-pages/Household/air/au/assets/icon-8.png

Кърлежи

/content/dam/b2c/category-pages/Household/air/au/assets/icon-7.png

Козина

/content/dam/b2c/category-pages/Household/air/au/assets/icon-9.png

Мухъл

/content/dam/b2c/category-pages/Household/air/au/assets/icon-6.png

Фини частици PM2.5

/content/dam/b2c/category-pages/Household/air/au/assets/icon-3.png

Фини частици UFP

/content/dam/b2c/category-pages/Household/air/au/assets/icon-1.png

Летливи органични съединения

/content/dam/b2c/category-pages/Household/air/au/assets/icon-5.png

Бактерии

/content/dam/b2c/category-pages/Household/air/au/assets/icon-4.png

Вируси

Защо Philips? 

 

Нашите устройства са безопасни, благодарение на използваните технология.

VitaShield IPS — Революционна технология за пречистване, която доказано намалява 99,97% от свръхмалките частици с размер до 0,003 микрона (800 пъти по-малки от PM2.5), включително вируси, бактерии, полен, прах и пърхот от домашни любимци.

AeraSense - новаторска технология за откриване на алергените във въздуха сравнима с професионалните сензори.

NanoCloud — уникална хидратираща технология, която използва естествен процес на изпаряване като привлича сухия въздух добавя водни молекули и изпуска овлажнен въздух в стаята. Технологията ни NanoCloud намалява също и разпространението на минерали във въздуха, което предотвратява събирането на бял прах мебели и гладки повърхности.

Ikona - Polskie Towarzystwo Alergologiczne
Ikona - ECARF

Тестван за страдащи от алергия


а Philips имат препоръката на Полското дружество по алергология. Всеки препоръчан пречиствател е тестван в независими центрове за алергия. Благодарение на това можете да сте сигурни, че пречиствателите на въздуха на Philips, препоръчани от специалистите по PTA, са безопасни за страдащите от алергия. *

 

Въз основа на клинични изследвания Европейската фондация за изследвания на алергиите (ECARF) потвърждава, че пречиствателите на въздуха на Philips помагат за облекчаване на симптомите на алергия. **

* След 90 минути излагане на пречистватели на въздух на Philips в сравнение с въздух без филтър - клиничен тест, проведен от ECARF

   

Изберете най-подходящия за вас продукт

   

Пречистватели на въздух

 

Пречиствателите на въздух на Philips премахват вируси, бактерии и алергени и облекчават на симптомите на алергия. Те гарантират свобода на дишането и спокоен сън.

Овлажнители на въздух

 

Осигурете достатъчна влажност с овлажнители за въздух Philips с технология NanoCloud, ако сухият въздух в дома ви дразни кожата, носа или гърлото.  

Комбинирани уреди 2в1

 

Подобрете качеството на въздуха във вашия дом като се отървете от алергените и коригирате  влажността му с устройствата на Philips от комбиниран тип.

Aplikacja Philips Air

Достъп до по-чист въздух


Нашето приложение Philips Air ви позволява да контролирате качеството на въздуха в помещението, дори когато сте навън. Изтеглете приложението и контролирайте качеството на въздуха, без значение дали сте у дома или не. Можете да регулирате настройките от разстояние и да получавате информация за това как да се справите с алергиите. Приложението дори ще ви напомни кога е време да смените филтрите.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.