В действителност зърната кафе са семената на ядивните плодове на кафееното растение. След това зелените зърна се пекат в различна степен за постигане на желания аромат, преди да бъдат смлени и сварени.
Кафеените растения се отглеждат в тропическите и субтропическите региони по света. Те се чувстват отлично на голяма надморска височина и в хладен и влажен климат.
Има два вида кафеени зърна: арабика и робуста. Арабика е най-популярната разновидност и има фин ароматен вкус; робустата съдържа повече кофеин. Повечето кафеени смеси съдържат комбинация и от двете.
Когато узреят напълно, червените плодове на кафето се берат на ръка, след което семената се извличат и сушат. Неузрелите плодове се оставят на растението да доузреят.
За да постигнете желания вкус и за да подчертаете някои характеристики, зелените зърна на кафето се запичат до различна степен. Три са основните нива на изпичане: светло кафяв, средно кафяв и тъмно кафяв. Колкото по-тъмен е цветът на печеното кафе, толкова по-малко кофеин има в него.
Характерното, уникално кафе – или неизменният аромат и вкус – се постига със смесването на различни видове кафеени зърна и нива на запичане. Това е вид изкуство, който изисква помирисване и отпиване (вкусване), както и небце на познавач. Зърната се смесват съобразно индивидуалните характеристики и качества, изведени по време на печене, като например вкус на какао, флорални аромати, богати нотки и ярка наситеност.
Толкова са много елементите, необходими за създаването на съвършеното кафе: степента на смилане, температура, време на извличане, съотношение кафе-вода. Автоматичните ни кафемашини могат да направят всичко това вместо вас, с натискането на един бутон. Докато ръчните ни кафемашини ще събудят бариста във вас.
Еспресото има свой собствен слой пяна. За други видове кафе можете да изварявате на пара, да разпенвате и разбивате до желаната консистенция! Използвайте пълномаслено мляко за максимално добър вкус и текстура – и винаги използвайте мляко, извадено току-що от хладилника.
В действителност зърната кафе са семената на ядивните плодове на кафееното растение. След това зелените зърна се пекат в различна степен за постигане на желания аромат, преди да бъдат смлени и сварени.
Кафеените растения се отглеждат в тропическите и субтропическите региони по света. Те се чувстват отлично на голяма надморска височина и в хладен и влажен климат.
Има два вида кафеени зърна: арабика и робуста. Арабика е най-популярната разновидност и има фин ароматен вкус; робустата съдържа повече кофеин. Повечето кафеени смеси съдържат комбинация и от двете.
Когато узреят напълно, червените плодове на кафето се берат на ръка, след което семената се извличат и сушат. Неузрелите плодове се оставят на растението да доузреят.
За да постигнете желания вкус и за да подчертаете някои характеристики, зелените зърна на кафето се запичат до различна степен. Три са основните нива на изпичане: светло кафяв, средно кафяв и тъмно кафяв. Колкото по-тъмен е цветът на печеното кафе, толкова по-малко кофеин има в него.
Характерното, уникално кафе – или неизменният аромат и вкус – се постига със смесването на различни видове кафеени зърна и нива на запичане. Това е вид изкуство, който изисква помирисване и отпиване (вкусване), както и небце на познавач. Зърната се смесват съобразно индивидуалните характеристики и качества, изведени по време на печене, като например вкус на какао, флорални аромати, богати нотки и ярка наситеност.
Толкова са много елементите, необходими за създаването на съвършеното кафе: степента на смилане, температура, време на извличане, съотношение кафе-вода. Автоматичните ни кафемашини могат да направят всичко това вместо Вас, с натискането на един бутон. Докато ръчните ни кафемашини ще събудят бариста във Вас.
Еспресото има свой собствен слой пяна. За други видове кафе можете да изварявате на пара, да разпенвате и разбивате до желаната консистенция! Използвайте пълномаслено мляко за максимално добър вкус и текстура – и винаги използвайте мляко, извадено току-що от хладилника.
Пенливи и искрящи като шампанско, зърната арабика са с великолепен, богат аромат и създават вкус, който е същевременно мек и дълбок.
Повелителите на кофеина, зърната робуста, са с почти двойно по-стимулиращ ефект от този на зърната арабика. Това придава на кафето силен, леко горчив вкус.
За необичайно гурме изживяване опитайте високо ценените зърна, извлечени от изпражненията на индонезийската цибетка. Това животно, подобно на мангуста, се храни с плодовете на кафееното дърво, след което изхвърля зърната. Храносмилателният процес, на който се подлагат плодовете, придава на зърната характерния им вкус.
You are about to visit a Philips global content page
Continue