Перфектната комбинация: открийте най-подходящата чаша за отпиване, за да помогнете на развитието на вашето бебе


Чаши за отпиване за малки деца

При научаването на ново умение може е полезно да процесът да се раздели на няколко стъпки. Ние направихме точно това, за да помогнем на вашето дребосъче да премине от бутилка към чаша за отпиване. Използвайте това ръководство, за да откриете четирите етапа, през които вашето дребосъче ще трябва да премине, за да привикне да пие от бутилка към чаша за отпиване – и коя чаша би била подходяща за вашето бебе точно сега.

Целият процес

Като цяло, на бебетата са им нужни около 15 месеца, за да извършват преминаването от пиенето от бутилка към пиене от чаша, като това приблизително започва на 4-месечна възраст. Всяка от нашите чаши за отпиване е обозначена с индикация за възраст, но запомнете, че това е само условно! Всяко бебе се учи с различна бързина.

 

Стъпка по стъпка
За да се научи как да пие като възрастен човек, вашето дребосъче трябва да усвои по-сложни двигателни умения на устата и координация между ръцете и очите.

 

Ето как да стигнем до тази цел стъпка по стъпка:

 

Стъпка 1: научаване на пиене с дръжки

Като за начало можете да научите вашето дребосъче да държи чаша за отпиване. Може лесно да приучите бебето си, докато все още го храните от бутилка, с помощта на нашата чаша за приучаване: вашето бебе хваща меки, лесни за държане дръжки, докато пие от познат биберон.

Най-подходящата чаша за отпиване: чаша за приучаване

Идеална за: 4 месеца +, изправено седнало положение с помощ

 

Стъпка 2: научаване на пиене от накрайник

Когато бебето ви започне да приема твърди храни, можете да му помогнете да научи ново умение: пиене от накрайник. При накрайника за извличане на течност е нужен малко повече финес, отколкото при биберона. Той също така помага на движенията на приучаването на вашето бебе от сучене към движение на сучене с отпиване, което типично се случва на около 6-ия месец. За да помогнем за тези първи отпивания, създадохме мек накрайник, който е гъвкав и се усеща меко от венците. Когато вашето дребосъче започне да използва повече своите зъби, може да преминете на твърд накрайник, който е издръжлив на захапвания.

Най-подходящата чаша за отпиване: чаша с накрайник

Идеална за: бебета на 6 месеца +, които могат да седят на високо столче

 

Стъпка 3: научаване на пиене от сламка

Следващата стъпка е научаването на пиене от сламка – естествена градация, след като вашето дребосъче е усвоило пиенето от накрайник. Пиенето от сламка помага на вашето дребосъче да развие по-сложни двигателни умения на устата, които ще му служат цял живот.

Най-подходящата чаша за отпиване: чаша със сламка

Идеална за: бебета на 9+ месеца, които пълзят

 

Стъпка 4: научаване на пиене от целия ръб

Най-накрая е време за истинския тест: пиене от ръба на чаша, точно като порасналите. Не се притеснявайте, тази стъпка не е толкова сложна, колкото си мислите! Нашата чаша за приучаване разполага с клапа против разливане, която се активира само след като вашето бебе притисне устните си към ръба.

Най-подходящата чаша за отпиване: чаша за пораснали

Идеална за: бебета на 9+ месеца, които пълзят

 

Избиране на най-подходящата чаша за отпиване, за да помогнете на развитието на вашето бебе

Като за начало, използвайте индикациите за възраст, за да намерите чаша за отпиване, която е подходяща за етапа от развитието на вашето дребосъче. Но запомнете, че няма установени правила. Може би вашето дребосъче не е все още достатъчно уверено да седи изправено без помощ или се нуждае от малко повече време, за да усвои държането на чаша. Важно е да изберете чаша, която е подходяща за етапа от неговото развитие и му помага да премине на следващата стъпка.

 

Без нужда от смяна

Ако си мислите, че в цялата история станаха много чаши, помислете отново. Повечето чаши за отпиване, накрайници и капачки на Philips Avent са взаимосменяеми. Това означава, че можете лесно да използвате един и същи накрайник с няколко различни чаши или да поставите накрайника на бутилка. Удобно, нали?

 

Като цяло препоръчваме да сменяте накрайника или капачката на вашата бебешка бутилка или чаша за отпиване на всеки 3 месеца.

 

Искате да знаете повече за нашите чаши за отпиване за малки деца? Кликнете тук, за да разгледате гамата.

Прочетете повече по тази тема

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.