Кратко ръководство за съхраняването и осигуряването на кърма


Нагреватели за бутилки и стерилизатори

Какъв е срокът на годност на кърмата? Какво трябва да знаете, когато я затопляте? Съставихме това ръководство за съхраняване и осигуряване на кърма, за да ви помогнем да приготвяте и осигурявате здравословно и пълно с хранителни вещества хранене от бутилка всеки път.

Колко време издържа кърмата?

 

Първо, нека хвърлим поглед върху плюсовете и минусите на съхраняването на кърма.

 

Кърмата е доста трайна, ако е херметично затворена в стерилизиран контейнер и охладена на постоянна температура. Трайността й зависи от това къде я съхранявате. Ето и обобщение:

 

  • Хладилник – до 5 дни на 39,2 °F (4 °C) или по-малко
  • Фризер (в хладилник) – до 2 седмици
  • Фризер (специално отделение) – до 6 месеца
  • Стайна температура – до 4 часа
 

Ако всичко това ви звучи като прекалено много информация за запомняне, не се притеснявайте! Най-добрият начин да премахнете всякакви съмнения е да сложите етикети на всички ваши бутилки и контейнери с дати за срок на годност и да използвате най-старата кърма най-напред.

 

Разбира се, понякога е нужно да транспортирате кърма, така че не забравяйте да използвате изолирана хладилна чанта за тези случаи.

 

Може да се чудите дали е възможно да оставите кърмата за известно време и след това да я замразите. За съжаление, не е възможно. Ключът към това да не пресечете кърмата е да я държите на постоянна температура, така че ако планирате да я оставяте в хладилника или фризера, ще трябва да направите това колкото се може по-бързо.

 

Каква е най-добрата температура за осигуряване на кърма?

Нека сега продължим със затоплянето на кърма.

 

Затоплянето на кърма означаване загряване до температура някъде между телесна и стайна, макар и някои бебета да нямат нищо против кърмата да е леко хладна.

 

Най-лесният и безопасен начин за затопляне на кърмата е чрез употребата на нагревател за бебешки бутилки. Не препоръчваме употребата на микровълнови печки, тъй като при тях тенденцията е да се образуват горещи точки, които могат да изгорят устата на вашето бебе; нагревателят за бебешки бутилки от друга страна ви позволява внимателно да размразите кърмата и/или да я стоплите равномерно – и запазва качеството на кърмата чрез внимателно нагряване.

 

Замразената кърма може да бъде размразена в нагревателя за бебешки бутилки (това ще запази и качеството на кърмата) в хладилник, под течаща вода или в купа с топла вода. Не я замразявайте, след като веднъж е била размразена.

 

Ако нямате достъп до нагревател за бебешки бутилки, може да затоплите кърмата, като я поставите в купа с топла вода. Проверете температурата на бутилката първо върху вашата кожа, преди да я сервирате на дребосъчето ви.

 

Пожелаваме ви приятно хранене с бутилката!

 

Искате да знаете повече за нашите нагреватели и стерилизатори за бутилки? Кликнете тук, за да разгледате гамата.

Прочетете повече по тази тема

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.