300 г. картофи, нарязани на малки кубчета1 ч.л. мащерка
250 г. гъби
1 с.л.олио от трюфели
4 с.л.зехтин
125 мл. готварска сметана
750 мл. пилешки бульон
100 г. настърган пармезан
Как да приготвя
Нарежете пресния лук на колелца, като разделите зелената и бялата част на лука.
Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тенджера и сотирайте бялата част на пресния лук.
Добавете картофите и ги задушете за 2 минути.
След това добавете готварската сметана и мащерката.
Изсипете бульона и изчакайте да заври.
Оставете я да ври още десет минути на слаб огън.
Междувременно загрейте останалата част от олиото в тиган и запържете гъбите за 5 минути.
Щедро овкусете с олиото от трюфели.Пасирайте супата с блендер и овкусете по ваш вкус.Сервирайте в дълбоки купички, добавете запържените гъби и поръсете със сирене и пресен лук.
Като щракнете върху връзката, ще напуснете официалния уебсайт на Royal Philips ("Philips"). Всички връзки към уебсайтове на трети страни, които могат да се появят на този сайт, са предоставени само за ваше удобство и по никакъв начин не представляват принадлежност или одобрение на информацията, предоставена на тези свързани уебсайтове. Philips не прави декларации или гаранции от какъвто и да е вид по отношение на уебсайтове на трети страни или информацията, съдържаща се в тях.