Италианска доматена супа приготвена с пасатор Philips. Вижте цялата рецепта тук.
Време за сотиране на висока температура: 30 минути
Съставки
- 5 зрели домата
- 1 жълта чушка (по желание)
- сол и лют червен пипер
- 3 с.л. кисело мляко
- 1 ч.ч. доматен сос (италиански пасата)
- няколко листенца босилек
- 3 с.л. Зехтин
Как да приготвя
- Оставете доматите да заврят, докато люспата им започне да се отделя.
- Междувременно в друг тиган запъжете за 10-15 минути доматения сос, лютите чушки и маслото.
- Оставете соса да се охлади, след това го изсипете в блендера заедно с доматите и пасирайте, докато получите гладка смес.
- Добавете босилека към супата и загрейте за 3-4 минути.
- Изключете котлона и добавете киселото мляко, като разбърквате постоянно.
- Гарнирайте с пресен босилек.
- Сервирайте с препечен хляб (като можете да поръсите със зехтин, оцет и риган и да запечете във фурната за 3-4 минути).