Multi cooker

Пиле фрикасе

Навярно си спомняте пиле фрикасето от детската градина с носталгия. Тук ви представяме една още по апетитна и сочна рецепта, толкова неустоима, колкото и ретро.

Порции 8, Време за подготовка: 29 минути, Време за сотиране на висока температура: 15 минути

Съставки

  • 200 грама (4 парчета) бекон, нарязан на тънко
  • 8 пилешки бутчета
  • 1 средно голям бял лук, нарязан на ситно
  • 2 стръка целина, нарязани на ситно
  • 2 средни моркова, нарязани на ситно
  • 250 грама гъби печурки, нарязани на филийки
  • 2 супени лъжици брашно
  • 2/3 чаша сухо бяло вино
  • 4 Порции (1 литър) пилешки бульон
  • 400 грама пресни картофи, разрязани наполовина, ако са големи
  • 4 клончета прясна мащерка (1 ч. л сушена)
  • 1 сух дафинов лист
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 ч. л сол
  • 1 ч. л черен пипер
  • 1/4 чаша течна сметана
  • 2 големи жълтъка

Как да приготвя

  • 1. Пуснете програма Sauté и настройте за 19 минути. Добавете нарязания бекон. Оставете да се запържи добре, 3-4 минути. Извадете бекона и го оставете настрани.
  • 2. Овкусете пилешките бутчета със сол и черен пипер. Сложете ги в уреда и запържете, докато покафенеят от двете страни, около 4 минути на страна. (Това трябва да се направи на 2 порции, за да има достатъчно място за всички парчета пиле). Извадете и оставете настрана.
  • 3. Добавете лука, целината, морковите и гъбите към уреда. Подправете с останалия сол и пипер. Гответе, като разбърквате през няколко минути, докато гъбите започнат да кафяви. Около 5-7 минути.
  • 4. Поръсете брашно върху зеленчуци и разбъркайте, за да покриете. Много бавно добавете виното, докато разбърквате през цялото време. Изключете уреда.
  • 5. Добавете бульона, картофите, мащерка, дафинов лист, магданоз, лимонов сок към уреда. Върнете бекона и пилето.
  • 6. Затворете капака на уреда, уверете се, че вентилът е настроен на SEAL и гответе на програма MANUAL от PRESSURE COOKING менюто в продължение на 10 минути.
  • 7. Ръчно освободете клапана до обезвъздушаване. Внимателно отворете капака и настройте уреда на Sauté за 4 минути.
  • 8. Разбъркайте сметаната и яйчните жълтъци заедно в малка купа или мерителна чашка и бавно добавете малко бульон от уреда, докато разбърквате през цялото време. Добавете яйчената смес към уреда и гответе (все още на Saute) за още 2-3 минути, докато бульонът леко се сгъсти (не е подобен на сос, все още е бульон, но леко ще покрие задната част на лъжицата).
  • 9. Сервирайте, като поръсите с пресен магданоз.
  • Бележки
  • Готвене под налягане
  • Задайте клапана на позиция SEAL.
  • Запържване на висока температура
  • Не затваряйте капака по време на SAUTÉ
Пиле фрикасе

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.