Можете да готвите цяло пиле във Airfryer! Горещият въздух гарантира, че месото е бързо запечено и хрупкаво отвън, но вкусно и сочно отвътре. Лимонът и розмаринът дават на пилето прекрасен вкус.
Порции 4 порции, Време за подготовка: 60 минути
Съставки
- 1 пиле (около 1 кг; 1,5 кг)
- 4 лимона
- 30 гр. масло
- 2 стръка розмарин
- 20 гр. сол
Как да приготвя
- Оставете пилето на стайна темперетура и го подсушете добре с помощта на кухненска салфетка. Поставете във вътрешността на пилето разрязан на половина лимон, който предварително натрийте добре със сол. Останалата сол натрийте обилно върху сухата кожа на пилето. Намажете маслото около бутчетата, крилцата и в основата на гърдите. Нарежете лимоните и направете подложка, върху която поставете пилето в кошницата на Airfryer. Печете за 60 мин. на 140 градуса.
- Съвет:
- Ако пилето ви е над 1 кг., за всеки допълнителни 500 гр. увеличете времето за печене с 30 минути. Сервирайте като намажете обилно пилето с лимоновия сок , който поставихте да се маринова във пилето.