1
Pile Lutika

Пиле лютика

Порции 4, Време за подготовка: 10 минути, Време за готвене под налягане: 30 минути (без времето за повишаване на налягането)

Съставки

  • 1/2 пиле
  • 1 буркан консервирани домати
  • 2 пресни домата
  • 1 глава кромид лук
  • 1 глава червен лук
  • 1 зелена чушка
  • 3 печени чушки
  • 1 люта чушка
  • 100 мл олио
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 5 зърна черен пипер
  • 2 бр дафинов лист
  • 2 скилидки чесън
  • 2 клонки чубрица
  • 3 стръка мащерка
  • 5 стръка магданоз
  • 1/2 ч.л. захар
  • сол на вкус

Как да приготвя

  • 1. Заливаме пилето със студена вода и посоляваме. Прибавяме дафиновия лист и черния пипер. Избираме програма meat от pressure cooking менюто. След като програмата свърши, отделяме месото на свареното пиле и го накъсваме не едро. Запазваме бульона за следващо готвене.
  • 2. Запържваме в загрято олио за 2-3 минути нарязаните на едро лук, зелена чушка и печени чушки, на програма Saute.
  • 3. Прибавяме червен пипер и консервираните и пасирани домати. Оставяме ястието нa програма Saute low temperature за 10 минути.
  • 4. Добавяме люта чушка и чесън, поръсваме със сол, захар, чубрица и мащерка. Оставяме да поври още 5 мин. В края на варенето прибавяме обезкостеното пилешко месо, пресните домати -нарязани на дребно и ситно нарязан магданоз.
  • 5. Лютиката се консумира студена.
Пиле лютика

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.