Лещата е позната и традиционна храна на човека от незапомнени времена. Като символ на смирение е храна за по време на пости. Тази великолепна салта с леща обаче ще ви накара да си я приготвяте всяка седмица.
Порции 8, Време за подготовка: 5 минути, Време за сотиране на висока температура: 22 минути (без времето за повишаване на налягането), Време за готвене под налягане: 10 минути
Съставки
- 500 грама кафява леща
- 400 грама зеленчуков бульон
- 1 чаена лъжичка кимион
- 1 глава бял лук
- 2 средно големи моркова
- 1 връзка магданоз
- 1 глава червен лук
- 3 лъжици оцет (или лимонов сок)
- 4 лъжици зехтин
- сол
- черен пипер
Как да приготвя
- 1. Пуснете уреда на програма Saute, high temperature за 5 минути и запържете с 1 лъжица зехтин дребно нарязания бял лук и моркови.
- 2. Измийте със студена вода лещата и я отцедете. Изсипете я в уреда, прибавете бульона и кимиона и настройте уреда на Manual програма от Pressure Cooking менюто за 22 минути.
- 3. След завършване на готвенето завъртете регулатора на налягането на VENT, за да се освободи налягането. Отворете капака.
- 4. Оставете лещата да изстине 10 минути и я смесете със ситно нарязан червен лук, магданоз, оцет, зехтин, сол и черен пипер.
- Бележки
- Готвене под налягане
- Задайте клапана на позиция SEAL.
- Запържване на висока температура
- Не затваряйте капака по време на SAUTÉ