1
Salad and lentiles

Салата с леща

Лещата е позната и традиционна храна на човека от незапомнени времена. Като символ на смирение е храна за по време на пости. Тази великолепна салта с леща обаче ще ви накара да си я приготвяте всяка седмица.

Порции 8, Време за подготовка: 5 минути, Време за сотиране на висока температура: 22 минути (без времето за повишаване на налягането), Време за готвене под налягане: 10 минути

Съставки

  • 500 грама кафява леща
  • 400 грама зеленчуков бульон
  • 1 чаена лъжичка кимион
  • 1 глава бял лук
  • 2 средно големи моркова
  • 1 връзка магданоз
  • 1 глава червен лук
  • 3 лъжици оцет (или лимонов сок)
  • 4 лъжици зехтин
  • сол
  • черен пипер

Как да приготвя

  • 1. Пуснете уреда на програма Saute, high temperature за 5 минути и запържете с 1 лъжица зехтин дребно нарязания бял лук и моркови.
  • 2. Измийте със студена вода лещата и я отцедете. Изсипете я в уреда, прибавете бульона и кимиона и настройте уреда на Manual програма от Pressure Cooking менюто за 22 минути.
  • 3. След завършване на готвенето завъртете регулатора на налягането на VENT, за да се освободи налягането. Отворете капака.
  • 4. Оставете лещата да изстине 10 минути и я смесете със ситно нарязан червен лук, магданоз, оцет, зехтин, сол и черен пипер.
  • Бележки
  • Готвене под налягане
  • Задайте клапана на позиция SEAL.
  • Запържване на висока температура
  • Не затваряйте капака по време на SAUTÉ
Салата с леща

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.