Kapama

Капама

Kapama

Порции 8, Време за подготовка: 10 минути, Време за готвене под налягане: 40 минути (без времето за повишаване на налягането)

Съставки

  • 400 гр. телешко на едри парчета
  • 3 свински вратни пържоли
  • 4 пилешки бутчета
  • 3 парчета сурова домашна наденица (или друга ароматна наденица, с по-едро смляно месо),
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 глава бял лук
  • 1 с.л. чубрица
  • 1 голяма кисела зелка или 2 по-малки, нарязани ни ивици
  • 2 чаши червено вино
  • 1 ч.ч. зелев сок
  • 200 гр. пушена сланина или бекон
  • 1 ч.ч. олио
  • сол, червен пипер, дафинов лист, черен пипер, бахар, чесън–нарязан на филийки.

Как да приготвя

  • 1. На дъното на уреда сипете половината от олиото и покрийте с нарязано зеле.
  • 2. Наредете телешкото.
  • 3. Покрийте със зеле, и наредете свинските пържоли.
  • 4. Покрийте със зеле и наредете парчетата пиле.
  • 5. Покрийте със зеле.
  • 6. Идва ред на наденицата.
  • 7. Покрийте я със зеле и завършете с ред тънко нарязана сланина или бекон.
  • 8. Покрийте ги с един цял зелев лист.
  • 9. На всеки ред зеле, се слага от подправките, по една супена лъжица ориз и малко лук, а месата се посолявате леко при реденето. Можете да добавите бахар и цели зърна черен пипер, както и дафинов лист на всеки ред. Допълнително сложете през ред по няколко скилидки обелен чесън.
  • 10. След като сте наредили капамата, полейте с останалото олиото, зелевия сок и виното, и затворете капака.
  • 11. Гответе под налягане за 40 минути.
Капама

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.