Drob Sarma

Дроб сарма

Дроб сарма

Порции 6, Време за подготовка: 5 минути, Време за готвене под налягане: 74 минути (без времето за повишаване на налягането)

Съставки

  • 3 връзки пресен лук, нарязани на дребно
  • 250гр пресни гъби
  • Половин комплект агнешки дреболии
  • Часа и половина (около 300гр) ориз
  • Вода (3 към 1 с ориза)
  • Пресен джоджен
  • Пресен магданоз
  • черен пипер
  • 40гр масло
  • За заливката
  • 2 яйца
  • 250 гр кисело мляко
  • 1 чаена лъжичка сода

Как да приготвя

  • 1. Измийте агнешките дреболии и ги поставете в уреда. Изберете програма Pressure cooking за агнешко, за 30 минути.
  • 2. Извадете агнешките дреболии и ги нарежете на много дребно, когато изстинат.
  • 3. Изберете програма Sauce thickening за 15 минути. Сложете в уреда нарязаните на полумесеци гъби и половината маслото. След като гъбите омекнат (около 5-7 минути), ги извадете. Добавете останалото масло и пресния лук. След 3-4 минути добавете ориза и пържете, докато стане прозрачен.
  • 4. Върнете в уреда гъбите и агнешките дреболии. Разбъркайте. Добавете водата. Овкусете с подправките – джоджена, магданоза, солта и черния пипер. Разбъркайте отново.
  • 5. Изберете от менюто програма Rice за 14 минути.
  • 6. Когато програмата свърши, отворете уреда и залейте със заливката. Изберете програма Bake за 15 минути.
  • 7. Сервирайте с кисело мляко. Украсете с нарязан пресен магданоз.
Дроб сарма

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.