chumbek

Чомлек

Чомлек

Порции 4, Време за подготовка: 10 минути, Време за готвене под налягане: 35 минути (без времето за повишаване на налягането)

Съставки

  • 500 г джолан
  • 1 кг картофи
  • 5 глави кромид лук /500 г/
  • 1 глава чесън
  • 12 зърна черен пипер
  • 3 зрънца бахар
  • 2 дафинови листа
  • 1 в.ч. бяло вино
  • 250 мл телешки бульон
  • 1 к.ч. олио
  • Сол

Как да приготвя

  • 1. Нарязваме лука на по-дебели филии, а картофите - на едри парчета. Редим лука на дъното на намасления уред. Посоляваме, върху него поставяме обезкостения и нарязан на едри порции джолан.
  • 2. Отново посоляваме, прехвърляме и картофите. Поставяме обелените скилидки чесън и подправките.
  • 3. Поливаме с бялото вино, телешкия бульон и олиото. Затваряме капака и избираме от менюто Pressure cooking < програма Manual за 35 минути.
Чомлек

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.