Печен боб без накисване за 35 минути? Не само, че е възможно, но е и невероятно вкусно. Само си пригответе големите чинии.
Порции 6, Време за подготовка: 10 минути, Време за готвене под налягане: 35 минути (без времето за повишаване на налягането)
Съставки
- 2 глави лук, нарязани на полумесеци
- 3 лъжици олио
- 1 чаена лъжица сух джоджен
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица кимион
- 1 чаена лъжица опушен червен пипер
- 400 грама зеленчуков бульон
- 400 г добре изплакнат боб
- Дебело нарязан хляб или препечен хляб с масло за сервиране
- Нарязан магданоз за украса
Как да приготвя
- 1. Изберете програма Saute за 10 минути. Изсипете лука и олиото в уреда. След като лука започне да покафенява, около 7 минути, изсипете всички подправки, разбъркайте добре и оставете още 3 минути всичко да се запържи заедно.
- 2. Извадете лука от уреда и оставете настрана.
- 3. Изсипете измития сух боб и бульона в уреда. Изберете от менюто Pressure cooking, програма Manual, за 35 минути.
- 4. След като програмата свърши, изчакайте 5 минути, и освободете налягането, като завъртите внимателно клапана на Vent.
- 5. Отворете уреда и го настройте на програма Saute за 5 минути. Изсипете лука с подправките върху боба и разбърквайте докато не се сгъсти.
- 6. Сервирайте с препечен хляб с масло. Украсете с нарязан пресен магданоз.