1
bob

Печен боб

Печен боб без накисване за 35 минути? Не само, че е възможно, но е и невероятно вкусно. Само си пригответе големите чинии.

Порции 6, Време за подготовка: 10 минути, Време за готвене под налягане: 35 минути (без времето за повишаване на налягането)​

Съставки

  • 2 глави лук, нарязани на полумесеци​
  • 3 лъжици олио​
  • 1 чаена лъжица сух джоджен​
  • 1 чаена лъжица сол​
  • 1 чаена лъжица кимион​
  • 1 чаена лъжица опушен червен пипер​
  • 400 грама зеленчуков бульон​
  • 400 г добре изплакнат боб​
  • Дебело нарязан хляб или препечен хляб с масло за сервиране​
  • Нарязан магданоз за украса​

Как да приготвя

  • 1. Изберете програма Saute за 10 минути. Изсипете лука и олиото в уреда. След като лука започне да покафенява, около 7 минути, изсипете всички подправки, разбъркайте добре и оставете още 3 минути всичко да се запържи заедно. ​
  • 2. Извадете лука от уреда и оставете настрана.​
  • 3. Изсипете измития сух боб и бульона в уреда. Изберете от менюто Pressure cooking, програма Manual, за 35 минути.​
  • 4. След като програмата свърши, изчакайте 5 минути, и освободете налягането, като завъртите внимателно клапана на Vent.​
  • 5. Отворете уреда и го настройте на програма Saute за 5 минути. Изсипете лука с подправките върху боба и разбърквайте докато не се сгъсти. ​
  • 6. Сервирайте с препечен хляб с масло. Украсете с нарязан пресен магданоз.​
Печен боб

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.