Пълнени чушки
1 с.л. зехтин
2 с.л. доматено пюре
1 морков, нарязан на лукчета
1 глава лук, нарязана
250 г. кайма
1 чаша ориз
¾ чаша вода
8 големи чушки
брашно
сол и пипер
Заготовка : 10 минути
Порции: 4
Program: FRY / STEW
Готвене: 55 минути
Начин на приготвяне:
1. Подготовка на чушките: изрежете дръжките, почистете семките и измийте чушките.
2. Сложете олиото, нарязания лук и морковите в съда за готвене.
3. Натиснете бутона MENU и изберете функцията FRY. Натиснете COOKING TIME и програмирайте на 15 минути, след това START и разбърквайте периодично.
4. След 5 минути добавете месото и солта.
5. Когато водата изври, отворете капака на уреда и оставете сместа да изстине.
6. Напълнете чушките с приготвения ориз и добавете малко брашно.
7. Наредете изправени чушките в тавата, добавете вода, така че да покрие чушките наполовина. Изберете функцията STEW за 40 минути. Затворете капака и натиснете START.
8. Когато програмата свърши, Multicooker автоматично ще премине на режим KEEP WARM.