кърмене и хранене с шише

Кърмене и хранене с шише на вашето бебе

Кърмене или хранене с шише - можете да изберете само единия или комбинация от двата начина, наричана още комбинирано хранене.

 

Комбинираното хранене е добър начин да се осигури, че вашето бебе не остава гладно и може винаги да се възползва от вашето хранително майчино мляко - от гърдата или от бутилка с предварително изцеденa с помпичка кърма. 

 

По редица причини, не всички жени могат да кърмят. Но с малко време, търпение и благодарение на иновативния дизайн на шишето, можете да намерите начин, които задоволява най-добре нуждите на вашето бебе.

Тайната е в шишето? Технологията!

 

Технологичният напредък при бебешките шишета е толкова голям, че объркването на зърното с биберона - когато вашето бебе привикне към биберона на шишето и изпитва затруднения да засмуче зърното на вашата гърда - вече е в миналото. 

 

Например благодарение на иновативния си дизайн бутилката Philips Avent Natural с биберон Natural Response в максимална степен доближава естествения вид, усещане и функция на майчината гърда. Благодарение на дизайна с формата на майчина гърда и уникалния биберон и връх на шишето за отделяне на мляко, можете лесно да възпроизведете естествения ритъм на хранене на вашето мъниче, който то има с майчината гърда - пиене, преглъщане, поемане на дъх и пауза. Млякото се отделя от изключително мек биберон само когато вашето бебе пие активно, благодарение на натиска върху биберона на шишето. Комбинирането на кърменето и храненето с шише може да бъде гладък и лесен процес.

Ако възнамерявате да преминете към хранене с шише, обърнете внимание на тези пет съвета за гладък преход от вашата гърда към шишето:

1. Опитът идва с практика

 

Можете да започнете да използвате бутилката на възраст около 6 седмици, когато вие и вашето бебе сте създали устойчива практика при кърмене. Започнете с малко количество кърма в шише между редовните хранения.  Вашето бебе не трябва да бъде прекалено гладно, което прави моментът подходящ за изпробване.

2. Как да държите вашето бебе и шишето

 

Дръжте вашето бебе близо до вас, в скута, в полуизправено положение. По този начин можете да имате добър визуален контакт, за да вдъхвате усещане на доверие между вас и него. Наклонете бутилката така че гърлото и биберонът да се напълнят с мляко, преди да поставите внимателно биберона в устата на бебето - по този начин се избягва поглъщането на мехурчета въздух, което причинява газове.

3. Сменяйте позите за хранене

 

При хранене с шише, редувайте положенията, в които държите бебето. Опитайте да смените положението, след като е изпита половината бутилка и бебето се е оригнало.

4. Положение под ръката

 

Това положение е добър избор, ако сте преминала цезарево сечение или имате близнаци. Поставете възглавница в скута си, за да осигурите опора на бебето в това положение.

5. Изберете правилния биберон

 

Важно е да имате биберон с отвор, който е подходящ за вашето бебе. Можете да избирате между такива с бавен, среден или бърз поток. Обикновено новороденото се нуждае от лека, бавна струя мляко, но хранителните потребности на всяко бебе се различават независимо от възрастта. Опитайте да наблюдавате знаците на вашето бебе, за да разберете кой биберон е най-подходящ.

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.