Италианска

доматена супа

Съставки

  • 5 зрели домата
  • 1 жълта чушка (по желание)
  • сол и лют червен пипер
  • 3 с.л. кисело мляко
  • 1 ч.ч. доматен сос (италиански пасата)
  • няколко листенца босилек
  • 3 с.л. зехтин

 

Време за приготвяне: 30 минути

 

Как да приготвя:

Оставете доматите да заврят, докато люспата им започне да се отделя. Междувременно в друг тиган запъжете за 10-15 минути доматения сос, лютите чушки и маслото.Оставете соса да се охлади, след това го изсипете в блендера заедно с доматите и пасирайте, докато получите гладка смес. Добавете босилека към супата и загрейте за 3-4 минути. Изключете котлона и добавете киселото мляко, като разбърквате постоянно. Гарнирайте с пресен босилек. Сервирайте с препечен хляб (като можете да поръсите със зехтин, оцет и риган и да запечете във фурната за 3-4 минути).

 

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.