Чийзкейк
с капучино и шоколад
Съставки За блата1 За плънката За топинга Време за приготвяне: 1 час и 40 минути Как да приготвя: Загрейте фурната до 170˚C. Смесете бисквитите, четвърт чаена чаша захар и маслото в блендера. Разстелете получената смес в ненамазнена тава. Печете 10 минути, след това оставете да се охлади за още 20 минути.В малка купа смесете инстантното кафе, водата и ванилията. В по-голяма купа разбийте сиренето с миксер, докато придобие лека пухкава консистенция. Добавете чаена чаша захар и разбийте отново. Добавете едно яйце, канелата и сместа с кафето. Разбийте добре. Изсипете върху охладения блат.Печете между 45 и 50 минути.В малка купа смесете заквасената сметана с 3 супени лъжици захар. Разпределете сместа равномерно върху чийзкейка; печете от 10 до 15 минути. Оставете го да се охлажди в хладилник поне за 3 часа или едно денонощие преди да сервирате.