Класическата ютия и уреди за гладене с пара: 

Kога и как да ги използваме?


Гладенето рядко се класира в списъка ни с любими занимания, особено заради времето, което отнема. Но ако сте запознати с различните устройства и техните предимства, досадната задача може да превърнете в нещо, което правите с удоволствие и за съществено по-малко време.

Класическата парна ютия и ръчния уред за гладене с пара са два продукта, на които може да се доверите за безупречно изгладени дрехи. В тази статия ще представим характеристиките на двете устройства, както и подходящия начин и момент, в който да ги използвате за постигане на оптимални резултати.

1. Уред за гладене с пара

Sprawne pakowanie ubrań

Ръчната парна ютия е компактна и удобна за ползване, още повече, когато целта е перфектното изглаждане на гънки. Това е идеалното решение за деликатни тъкани като коприна, сатен или полиестер и гарантира цялостното запазване на дантела и апликации по дрехите. Също така може да се използва за освежаване на мека мебел като дивани, фотьойли, възглавници и завеси.

Забравете за дъската за гладене! За вертикално гладене имате нужда само и единствено от закачалка. Определени модели позволяват и хоризонтално гладене, а в такъв случай може да използвате дивана или леглото си като дъска.

Използването на уреда е лесно и интуитивно:
- сложете желаната дреха на закачалка;
- нежно опънете плата надолу и задръжте във фиксирана позиция;
- доближете нагорещената плоча до текстила и я придвижете по дължината на облеклото.

Ако търсите качество и ефективност, може да се доверите на Steam & Go Steamer, тъй като:
- той е изключително лесен за употреба и премахва неприятните аромати от цигари, храна или телесни миризми;
- премахва 99,9% от бактериите (като резултатът е обявен от външна агенция, провела изследване за убиване на бактерииите Escherichia coli 8099, Staphylococcus aureus ATCC 6538 и Canidia albicans ATCC 10231 с една минута работа на уреда).
- SmartFlow технологията гарантира безопасна температура за работа, независимо от материята и не оставя водни петна.

Кога и как да използвате уреда за гладене с пара?

Niepogniecione ubrania w walizce

Този тип устройство е идеален за бързо справяне с гънките на дрехите преди да излезете от вкъщи. Благодарение на бързината и ефективността, може да го използвате дори, когато сте в движение!

Ръчната ютия също е страхотен спътник за пътешествия, осигуряващ безупречния външен вид по време на почивка или в командировка. С компактния си размер, уредът гарантира да заеме минимално място в багажа и обещава да бъде спасение за измачканите след път дрехи.

Важно е да отбележим, че ръчната ютия не е заместител на класическата парна ютия, а предлага бързо и ефикасно решение, когато тоалета ви се нуждае от освежаване. Моменталното отстраняване на несъвършенствата не може да се сравни с начина, по който работи хоризонталната ютия.

2. Класическа парна ютия

Ако сте свикнали с голям обем пране, от чаршафи до бельо, парната ютия е правилният избор за вас. Генерирайки мощна парна струя, тя гарантира дълбоко проникване в тъканите и справяне с дори най-претенциозните материи. Освен това, големият воден резервоар гарантира безпрепятствена работа за дълъг период от време.
 
Ако искате да забравите за възможността от изгаряне на дрехите си, препоръчваме да заложите на ютия с OptimalTEMP технология. Благодарение на интелигентният процесор, контролиращ температурата на плочата, ютията автоматично задава перфектната температура за различните материи.

Идеалнят уред за тези, които искат да се справят по-лесно с прането е PerfectCare Elite Plus:
- С резервоар, побиращ 1.8л, ютията позволява гладенето на голям обем без нужда от презареждане.
- Технологията OptimalTEMP премахва нуждата от непрекъснато регулиране на температурата за различните дрехи. Интелигентният процесор контролира топлината и парата, нагаждайки се според специфичната материя.

Niepogniecione ubrania w walizce

Кога и как да използвате класическата парна ютия?

Това е перфектният избор, ако имате голямо домакинство, или голям дрешник. Уредът гарантира безпроблемно справяне с голям обем пране и е страхотен помощник в справянето с дебели и тежки платове, които обикновено бихте занесли на химическо чистене или друга специализирана фирма. Благодарение на мощната парна струя, материите се изглаждат абсолютно безпрепятствено.

 

И двете устройства могат да бъдат полезни в различни ситуации, когато имате голям обем за гладене, с който искате да се справите бързо и ефикасно.

Вижте свързани продукти:

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.