Rissoto

Ризото с гъби

Ризото с гъби

Порции 4, Време за сотиране на висока температура: 22 минути (без времето за повишаване на налягането), Време за готвене под налягане: 5 минути

Съставки

  • 4 супени лъжици масло, разделени
  • 3 скилидки чесън, смлени
  • 1 лук, нарязан на кубчета
  • 400 грама гъби печурки, тънко нарязани
  • сол и черен пипер, на вкус
  • 2 чаши пилешки бульон
  • 1 чаша ориз арборио
  • 1/4 чаена лъжичка сушена мащерка
  • 1 чаша млад спанак
  • 1 чаша замразен грах, размразен
  • 1/2 чаша прясно настърган пармезан

Как да приготвя

  • 1. Задайте на програма SAUTE. Разтопете 2 супени лъжици масло; добавете чесън и лук и гответе, като разбърквате често, докато лукът стане прозрачен, около 3-4 минути.
  • 2. Добавете гъбите и гответе, като разбърквате от време на време, до омекване, около 3-4 минути; подправете със сол и черен пипер, на вкус.
  • 3. Разбъркайте пилешки бульон, ориз и мащерка. Изберете програма ризото от Pressure cooking менюто. След като програмата приключи, осободете налягането и отворете уреда.
  • 4. Изсипете спанака и останалите 2 супени лъжици масло и разбъркайте добре. Изсипете граха и пармезана и бъркайте за около 30 секунди до 1 минута.
  • 5. Сервирайте веднага.
Ризото с гъби

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.