1

Чаша кафе

Кафе

 

110 мл филтърно кафе

 

Това е дълго кафе, приготвено с изливане на вряща вода върху мляно кафе през филтър за кафе. Може да се приготви ръчно или в кафеварка с капков филтър. Тъй като не се приготвя на високо налягане, то няма каймак отгоре, но има по-приглушен вкус от еспресото.

 

В Германия традиционното филтърно кафе се сервира в 125 мл чаши, докато американската чаша е около 250 мл (прибл. 9 унции). Млякото е по желание и обикновено се добавя чисто, без да се разпенва. Захарта или подсладителят се добавят по желание на консумиращия питието, като бразилците пият най-сладкото кафе. Най-новата тенденция е да се добавя масло на растителна основа, което се предполага, че ще подпомогне хранителния ви режим и енергийните нива.

 

Филтърното кафе наскоро изживя своето възраждане и набира все по-голяма популярност в Европа. Понякога се приготвя студено или като бавно кафе. Бавното кафе се приготвя по същия начин, но с много по-слабо пропусклив филтър за кафе, като резултатът е много меко филтърно кафе.

 

Количеството кофеин във филтърното кафе зависи от много фактори. Времето на варене, температурата на водата, времето на задържане, грубостта на кафето, времето на изпичане, качеството на зърната и типа зърна. Средно може да се каже, че филтърното кафе съдържа по-малко кофеин на милилитър, отколкото еспресото. Обаче, тъй като средната чаша за филтърно кафе е много по-голяма, консумирате около 90 мг кофеин на чаша, в сравнение с 40 мг при средното еспресо. Следователно на чаша, филтърното кафе има повече кофеин от еспресото.

 

Открийте машини за правене на кафе

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.