Апетитни и здравословни ястия без мазнина

Със забързаното ни ежедневие, желанието за здравословна вечеря, която не отнема часове, често остава мираж. Бързите и лесни варианти компроментират здравословната част, а приготвянето на вечеря със страхотен вкус и висока хранителна стойност могат да ни оставят да висим в кухнята за часове.

Един иновативен и здравословен начин за приготване на храна със страхотен вкус за цялото семейство, е пърженето без мазнина. В тази статия ще представим продуктът, правещ невъзможното – възможно.


Има ли значение начина на приготвяне? 

Най-често срещаните методи за готвене са готвене на пара, варене, задушаване, гриловане и пържене. Ако попитате доктори и диетолози за най-здравословните подходи, те вероятно биха спазили същата подредба.

Готвенето на пара изглежда като най-благоразумния вариант, тъй като не се използва добавена мазнина, и не се осъществява контакт с вода, когато част от полезните вещества биха могли да се изгубят. В другия край на спектъра е пърженето, известно с големите количества олио, масло или друга мазнина, и последващата неприятна миризма и чувство за тежест след хранене.

За щастие, модерните технологии са се погрижили за намирането на баланса между приятно и полезно и вече може да се наслаждаваме на пържене без мазнина! Тази иновация със сигурност класира този начин на готвене по-високо в здравословната йерархия.

Пържене с въздух? О, да!

Zalety smażenia bez tłuszczu

Приготвянето на ястия без олио крие приятни изненади не само за тези, които искат да започнат диета, но за всеки, който търси по-здравословен вариант за аламинути и ястия със страхотен вкус! Ето някои от най-важните факти за готвенето без допълнителна мазнина:

 

-          Ястието е гарантирано по-здравословно и по-щадящо към стомаха;

-          Храната е по-вкусна и ароматна;

-          Опръсканите с мазнина повърхности стават част от миналото, заедно с дълготрайната, силна миризма от процеса;

-          Чувството след ядене е много по-приятно и леко.

 

Любителите на класическия метод биха могли да останат скептични. Ако сте един от тях, просто пригответе любото си ястие без мазнина и вижте сами разликата – храната е точно толкова вкусна, дори повече! „Разтапянето“ на месо и зеленчуци в различна маз не им дава по-ясно изразен вкус, а обратното – убива го. Изсъхването на съставките също не трябва да бъде повод за притеснение, защото ако е приготвено правилно ще бъде точно толкова хрупкаво отвън и крехко отвътре.

Efekty smażenia bez tłuszczu

Ако се притеснявате, че няма да се справите с този нови начин на готвене, Philips идва на помощ! С Airfryer приготвянето на фантастични ястия става бързо и лесно. Уредите осигуряват здравословна вечеря за вас и вашето семейство със силата на горещия въздух без никакво олио, или с минимално количество.

Капацитетът на различните модели Airfryer варира, за да отговори на нуждите на всяко домакинство.  Също така, уредите се отличават с качествена изработка, изключително лесен начин за почистване (съвместимост на определени елементи със съдомиялна машина) и допълнителни аксесоари като тава за грил.

Вижте свързани продукти: 

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.