Какво по класическо от сочен винен кебаб, с гарнитура от бял ориз? Свинско, вино и любов, събрани в една рецепта.
Порции 6, Време за подготовка: 10 минути, Време за сотиране на висока температура: 8 минути, Време за готвене под налягане: 17 минути (без времето за повишаване на налягането)
Съставки
- 700 г свинско месо на парчета
- 2 глави лук
- 1 стрък праз (бялата част)
- 2 ч. л. червен пипер
- 3 с. л. доматено пюре
- 10 зърна черен пипер
- 3-4 зърна бахар
- 2 дафинови листа
- 2-3 с. л. брашно
- 2 ч. л. захар
- 200 мл червено вино
- 150мл вода
- зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- 200 грама варен ориз с масло
Как да приготвя
- 1. Включете уреда на програма Saute, High temperature за 8 минути.
- 2. Измийте и подсушете месото. Овкусете го със сол и черен пипер и го поставете в уреда. Запържете го за 4 минути с 3 лъжици зехтин.
- 3. Добавете двата вида лук, тънко нарязани и пържете, докато омекнат добре и започнат да се карамелизират, около 4 минути. Прибавете всички подправки и разбъркайте. Добавете брашното и разбъркайте добре.
- 4. Налейте водата и виното и сложете капака на уреда. Настройте на MANUAL от PRESSURE COOKING менюто и изберете 17 минути. Уверете се, че клапана е настроен на SEAL.
- 5. Когато времето изтече, изчакайте 5 минути, преди да освободите ръчно налягането, като преместите клапана на VENT.
- 6. Отворете капака и ако ви се струва, че соса е прекалено рядък, можете да разбъркате внимателно още една лъжица брашно в горещата смес.
- 7. Поднесете ястието върху канапе от сварен бял ориз, овкусен само с малко сол, масло и част от соса.
- Бележки
- Готвене под налягане
- Задайте клапана на позиция SEAL.
- Запържване на висока температура
- Не затваряйте капака по време на SAUTÉ