Vinen Kebap

Винен кебап

Какво по класическо от сочен винен кебаб, с гарнитура от бял ориз? Свинско, вино и любов, събрани в една рецепта.

Порции 6, Време за подготовка: 10 минути, Време за сотиране на висока температура: 8 минути, Време за готвене под налягане: 17 минути (без времето за повишаване на налягането)​

Съставки

  • 700 г свинско месо на парчета​
  • 2 глави лук​
  • 1 стрък праз (бялата част)​
  • 2 ч. л. червен пипер​
  • 3 с. л. доматено пюре​
  • 10 зърна черен пипер​
  • 3-4 зърна бахар​
  • 2 дафинови листа​
  • 2-3 с. л. брашно​
  • 2 ч. л. захар​
  • 200 мл червено вино​
  • 150мл вода​
  • зехтин​
  • сол и черен пипер на вкус​
  • 200 грама варен ориз с масло​

Как да приготвя

  • 1. Включете уреда на програма Saute, High temperature за 8 минути. ​
  • 2. Измийте и подсушете месото. Овкусете го със сол и черен пипер и го поставете в уреда. Запържете го за 4 минути с 3 лъжици зехтин. ​
  • 3. Добавете двата вида лук, тънко нарязани и пържете, докато омекнат добре и започнат да се карамелизират, около 4 минути. Прибавете всички подправки и разбъркайте. Добавете брашното и разбъркайте добре. ​
  • 4. Налейте водата и виното и сложете капака на уреда. Настройте на MANUAL от PRESSURE COOKING менюто и изберете 17 минути. Уверете се, че клапана е настроен на SEAL. ​
  • 5. Когато времето изтече, изчакайте 5 минути, преди да освободите ръчно налягането, като преместите клапана на VENT. ​
  • 6. Отворете капака и ако ви се струва, че соса е прекалено рядък, можете да разбъркате внимателно още една лъжица брашно в горещата смес.​
  • 7. Поднесете ястието върху канапе от сварен бял ориз, овкусен само с малко сол, масло и част от соса.​
  • Бележки
  • Готвене под налягане​
  • Задайте клапана на позиция SEAL.​
  • Запържване на висока температура​
  • Не затваряйте капака по време на SAUTÉ​
Винен кебап

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.