Как да изберем подходящата за нас прахосмукачка?

Прахосмукачката e задължителна част от всяко домакинство, с чиято помощ си осигуряваме чиста и здравословна среда. Изборът на такъв уред, обаче, може да се окаже предизвикателна задача - голямо семейство с домашни любимци и студент, живеещ в малко пространство биха заложили на коренно различни типове уреди. Затова, преди да вземем крайно решение е важно да се запознаем с функциите на наличните модели, избирайки този, който максимално приляга на начина ни на живот.

В тази статия ще разкрием отличителните черти на всеки вид прахосмукачки в гамата на Philips, които обещават да задоволят всевъзможни специфични изисквания.


Коя е подходящата прахосмукачка за вас?

 

Прахосмукачки с торба
Класическия модел, а именно - прахосмукачката с торба, е най-широко-разпространеният тип. Philips разлопага с три модела в категорията, като най-усъвършенстваният Performer Ultimate се откроява с клас А на ефективност във всички категории на енергийния етикет на EC (енергийна ефективност, преработка на прах, почистване на килими, почистване на твърди подове). Performer Ultimate разполага допълнително с LED лампа за под, която позволява да видите и най-добре скрития прах, а благодарение на вградения дигитален дисплей, нивото на запълване на торбата се следи лесно.

 

Представителите на Performer серията са оборудвани с приставка за дълбоко почистване на килими и антиалергичен филтър. Други предимства са наличието на мини турбочетка за почистване на тапицерия в колата или дивана вкъщи, както и тихият режим на работа.

 

Компактната прахосмукачка Philips PowerGo е идеален вариант за почистване на малки пространства поради компактния си размер и голямата подвижност. Тези отличителни черти я правят също и много лесна за съхранение.

 

Прахосмукачки без торба
Всички прахосмукачки без торби са оборудвани със специално проектирана система за прах и мръсотия, която прави изпразването им изключително лесно.

 

Безкабелни вертикални прахосмукачки
Този тип изпъква най-вече благодарение на превъзходното разделяне на прах и въздух за хигиенично и прецизно почистване, а ръчните прахосмукачки улесняват почистването на труднодостъпни  места.


Безкабелната прахосмускачка с PowerPro Aqua и нейната уникална 3-в-1 функция нови още няколко съществени иновации в почистването. Този мощен уред позволява едновременното обиране на прах и измиване с оптимална влажност за всички подови настилки. Друго предимство на PowerPro Aquа е, че е оборудвана с ръчна прахосмукачка за чистене на мебели и труднодостъпни ъгли.

 

Когато става въпрос за всякакъв вид твърди подови настилки, прахосмукачката с вода Philips AquaTrio Pro е перфектно оборудвана с почти всичко, от което имаме нужда. Моп функцията позволява почистване, измиване и изсушаване само с едно движение.

Rodzaje i typy odkurzaczy

 

Прахосмукачка робот
Автоматичната прахосмукачка почиства дома ви, дори когато ви няма и е идеално предложение за тези, които харесват иновативни решения. Уникалният уред е и страхотен вариант за събиране на прах под ниски мебели, които не можем да достигнем с обикновена прахосмукачка. Специалната система от сензори и жироскопи позволяват на автоматичната прахосмукачка да разбира средата около себе си с цел създаване на оптимална стратегия за бързо и ефективно почистване.


Jaki odkurzacz kupić

Какво да запомним когато купуваме прахосмукачка? 

 

Преди да отговорим на въпроса коя прахосмукачка е подходяща за вас, е важно да обмислите следните параметри:
- На първо място трябва да изберете уред с добри филтри. По този начин избягвате възможността прахът да се върне обратно в помещението.
- Търсете варианти с допълнителни накрайници и така ще разполагате не само с прахосмукачка, а с мултифункционален домашен помощник.
- На последно място обърнете внимание на гаранционния период – колкото по-дълъг, толкова по-голям шанс за дълъг е ефективен период на работа. 

Вижте свързани продукти:

Разгледайте подобни статии за почистване и домакински уреди:

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.