Отговор: за оптимални резултати с Airfryer трябва да използвате готови за готвене продукти. Готовите за готвене аламинути стават златисто запечени и хрупкави, когато се приготвят в Airfryer. Ако приготвяте аламинути в Airfryer, които са предназначени за приготвяне в обикновен фритюрник, аламинутите обикновено остават бледи и често не са толкова хрупкави.
Ако сте използвали готови за готвене аламинути и те не са станали хрупкави и остават бледи, проверете следното:
Количеството продукти:
Поставяйте малки партиди от продуктите в кошницата. Покрийте дъното на кошницата само с един слой. Малките партиди се изпържват по-равномерно.
Зададената температура:
Повечето аламинути се приготвят на 200 ºC с изключение на аламинути от тесто. Трябва да изпържвате в въздух аламинути от тесто на 180 ºC.
Времето за приготвяне:
Ако не сте загрели предварително Airfryer, преди да поставите вътре аламинутите, е необходимо да добавите допълнителни 3 минути към времето за приготвяне, когато започнете да пържите.
Забележка: повечето аламинути се нуждаят от посоченото за фурна време за приготвяне, за да се сготвят изцяло. Времето за приготвяне за обикновени фритюрници е по-кратко и няма да доведе до добре сготвен резултат. Повечето аламинути се нуждаят от 6 до 10 минути за приготвяне.
Съвет: ако вашите крокети или аламинути се пръскат, когато ги приготвяте в Airfryer, изберете по-кратко време на приготвяне.
Ако аламинутите все още не стават хрупкави и запечени, ви съветваме да се свържете с центъра за обслужване на потребители на Philips във вашата държава.