Как да изберем кафемашина

Изборът на кафе машина следва същите принципи като да си избереш партньор, четирикрак приятел или кола. Съзнателно или несъзнателно, решенията ни отговарят на характера и начина на живот, който водим. Все пак става въпрос за кафе… незаменима част от деня ни.

Кафемашина с капсули

Това компактно и непретенциозно устройство е перфектно за кафе феновете, които не пият редовно. Капсуловият уред също е идеален вариант, ако търсите нещо малко за офиса, тъй като освен ниската цена, поддръжката и работата с машината са сравнително лесни.

Вкусът и качеството на кафето не се променят

Запомнете, че бързото кафе от капсула никога няма да може да се сравни с прясно-смляното кафе. Също така имайте предвид, че въпреки ниската цена на техниката, капсулите са със сравнително високи цени. Ако пиете повече кафе, то може би трябва да обмислите други опции.

Приготвяне на кафе специалитети с капсулова машина 

Важно е да знаете, че това не е подходящият уред, ако обичате капучино или лате макиато. Някои капсули са предназначени за правене на капучино, но съдържат само мляко на прах. Единственият начин да приготвите истински прясна млечна пяна в този случай е с приставка за разпенване.

Капучино с млечна пяна

Как ви звучи комбинацията от лесна употреба и перфектно кафе от прясно-смлени зърна?

Ако това е удоволствие, на което бихте се насладили всеки ден, то автоматичната машина е правилното решение за вас. В сравнение с капсуловия уред, тази опция не само предлага по-евтина алтернатива, но и възможността за приготвяне на напитки с прясно мляко. Също така, отличителна черта е удобството на приготвяне - точно по ваш вкус само с натискането на едно копче.

От смлени кафе зърна до ароматна чаша

След като сте избрали пресните кафе зърна, висококачествената напълно автоматизирана кафемашина ще ги смели точно както искате, с ясната нагласа, че това определя крайния вкус на кафето.

Приготвяне на напитки с мляко с автоматична машина

С този уред може да се насладите на широка гама кафе специалитети с мляко с натискането на едно единствено копче. Това е важен факт, който е добре да имате предвид, когато взимате финално решение.

Автоматичните уреди на Philips предлагат няколко различни начина за приготвяне на кафе специалитети с мляко. В зависимост от това колко често пиете такъв тип напитки, може да изберете кафемашина със специален начин за приготвяне на мляко.

Автоматични кафемашини Philips

Еспресо кафемашина

Този уред е за ентусиастите, за които приготвянето на кафе е любим ритуал, за тези, които тръпнат да се приберат вкъщи с пресни кафе зърна. Правенето на кафе с тази машина няма нищо общо с автоматичните или капсуловите й алтернативи.

Не е лесно да се приготви както го правят италианците

Тази машина обаче има нужда от пълната ви помощ, за да постигнете желания резултат - от смилането до почистването, след като сте приключили. В повечето случаи, този тип уреди нямат вградена мелничка, затова обмислете закупуването на такава и допълнителното време, което ще отнеме.

Приготвяне на напитки с мляко с еспресо уред

 

Еспресо машините рядко имат вградени части за приготвяне на кафе специалитети, или пък разполагат единствено с парна дюза. Въпреки това, действието пак изисква усилия за приготвяне на перфектната пяна, а решението е приставка за разпенване. 

Приготвянето на прясно смляно кафе само с едно копче не е мит, а реалност с автоматичните кафемашини на Philips. Керамичните мелнички на уредите са с капацитет за производство на 20 000 чаши ароматно кафе, а благодарение на AquaClean филтъра може да се насладите на 5000 напитки преди да се наложи декалциране на уреда. Друго предимство са лесните поддръжка и почистване с подвижните части, позволяващи лесен достъп до най-далечните ъгълчета на машината.

Ако обичате да се наслаждавате на широка гама напитки, тази машина с автоматично разпенване на мляко може да стане любимият ви уред. Насладата от топло, ароматно капучино е на едно копче разстояние.

Чисто, лесно, бързо

Най-голямото предимство е, че разпенването на млякото се случва в специален контейнер, ограничаващ пръските и улесняващ процеса. Няма част, която да не може да бъде почистена след приготвянето на лате макиато или капучино. 

Приставка за мляко LatteGo

Издръжливата керамична мелница на този модел обещава прясно-смляно кафе под формата на страхотно еспресо или други напитки по ваш избор. Вграденият Quick Heat бойлер гарантира перфектна температура всеки път, а AquaClean филтърът – лесно почистване. Но какво всъщност е толкова специално за този модел?

Гарафа с автоматично почистване

 

Ако обичате да пиете кафето си с мляко, както и да каните гости за ароматно капучино, то тогава кафемашината с вградена гарафа е правилното решение за вас. Гарафата побира достатъчно мляко за приготвянето на няколко напитки, а след приключване, функцията за автоматично почистване ще се погрижи за дълбоко почистване на системата. Останалото в каната мляко може да се прибере обратно в хладилника за следващата сладка кафе пауза.

Класическа кана за мляко

За почитателите на еспресо

Този уред е подходящ за любителите на черното кафе – класическото еспресо. Само с едно копче получавате еспресо или американо с незаменимо качество, подкрепено от керамична мелница и перфектна темрепатура. Както всички автоматични кафемашини Philips, може да нагласите степента на смилане на кафените зърна и интензитета на вкуса.

Открийте вътрешния си бариста  

Ако пък търсите капучино усещане с тази машина, използвайте вградената парна дюза (наричана още Pannarello). Специалната добавка е създадена за ръчно разпенване на млякото с цел перфектна пяна.

Класическо разпенване на млякото

Вижте свързани продукти:

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.