Планира да кърми

Надявате ли се да кърмите?

Дебатът за хранене чрез кърмене или с шише е любим на медиите.  Той присъства периодично в новините и често се определя като “силно дискутирана тема”.


В действителност обаче, няма да намерите много майки в бебешките групи, които спорят за това как хранят бебетата си. Това е защото изборът как да храните бебето си е лично ваш.

Не винаги е лесно

 

Много майки планират да кърмят своите бебета, но преминават към формула след като се сблъскат с трудностите на кърменето. Съществуват няколко препятствия пред кърменето, пред които жените се изправят, включително мастит и неправилно засмукване.


Ключът към преодоляването на тези препятствия е чрез достъп до помощ и информация. Уверете се, че сте информирани за кърменето - търсете фактите в литературата.  Вашите часове по родителски грижи трябва да разгледат този процес в дълбочина.


На второ място, намерете удобно за вас място, където можете да намерите съдействие по въпросите на кърменето . Помощта е в много различни форми: консултанти , други кърмачки, акушерки и вашия партньор. Уверете се, че знаете как да се свържете с хора, които биха могли да ви  помогнат да преодолеете трудностите при кърменето.

Информираме ви, когато можем.

 

Нашето приложение Baby+ предлага също така голяма помощ чрез множество видеоматериали и насоки за кърмене.


Друг полезен съвет е да проучите помпите за кърма. Изцеждането е отличен начин да поддържате отделянето на кърма, докато започнете да се справяте с кърменето.  След тези първи няколко седмици и месеци, вие ще откриете, че помпичката за кърма може да ви осигури малко свобода като младо семейство. Луда нощ? Излизане с приятели? Няма проблем. Това също така означава, че вашият партньор може да се заеме с няколко хранения с шише, което улеснява храненето, докато вие си почивате. 

 

Намирането на правилния биберон, като например Natural Response на шишето Philips Avent Natural, може допълнително да подпомогне комбинираното хранене. Биберонът на бутилката не само изглежда като майчина гърда - той функционира като такава. Подобно на майчината гърда, кърмата се освобождава от уникалния биберон и връх на бутилката, когато вашето бебе пие активно. В паузите, биберонът на бутилка спира притока на кърма без прокапване. Вашето бебе може комфортно да преглътне и спокойно да си поема дъх преди да поднови активно пиене, като притисне биберона на бутилката с език.

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.