гърдата и шише тайната за успешно хранене

Майчина гърда и бутилка - тайната за успешно комбинирано хранене

В първите дни след раждането вие и вашето съкровище ще се сблъскате с много предизвикателства в храненето с кърма. Като млада майка вие ще трябва да се научите да разпознавате признаците на глад, да откривате какви пози на хранене са подходящи за вас и, което е особено важно, осигуряват добро засмукване на вашата гърда.

 

Вашето новородено бебе ще развива ритъм, наричан засмукване-преглъщане-поемане на дъх, който осигурява ритмично и комфортно хранене. Докато усещането за кърменето на всяка майка е различно, може да настъпи момент, в който вие желаете или изпитвате нужда да храните с шише, но без да се отказвате от кърменето.

 

Комбинирано хранене означава детето да суче и да се храни от шише. Има няколко неща, които можете да направите, за да сте сигурни, че вашето мъниче се чувства комфортно и в двата случая.

 

Един от най-честите страхове, свързван с комбинираното хранене, се нарича объркване на биберона и зърното. Вашето бебе привиква към биберона на бутилката, а след това изпитва затруднения да засмуче гърдата. Докато все още науката няма отговор дали съществува такова объркване, ние знаем, че всичко, което наподобява майчината гърда е хубаво.

Както природата е поискала

 

Кърмачето трябва да използва около четиридесет мускула за да суче мляко от майчината гърда.  Вашето бебе използва комбинация от своя език, челюст и устни.  Проучванията показват, че бебетата, които пият, възприемат почти вълнообразно движение на езика (перисталтика), за да изтеглят млякото от предната част на устната кухина назад ъм гърлото, за да преглъщат.

 

Докато кърменето е процес, който се случва при поискване, биберонът на шишето обикновено подава мляко постоянно, лесно и без много усилия. По тази причина някои вярват, че биберонът обърква природата или дори прави вашето жадно бебе малко мързеливо!

Връщане към кърмене след хранене с шише

 

Как можете да накарате вашето бебе да се приспособи към кърмене и хранене с шише за едно успешно комбинирано хранене? Вие се нуждаете от шише, което наподобява гърда и пресъздава усещането по време на кърмене, а шишето Philips Avent Natural с биберон Natural Response е точно това! Уникалният биберон и връх на шишето допълват естествения ритъм на хранене на вашето мъниче - пиене, преглъщане, поемане на дъх и пауза. Вашето бебе трябва да пие активно, като използва езика си, за да притиска биберона на бутилката и да освобождава успешно потока на мляко - точно както при майчината гърда. По време на всяка пауза, притокът на мляко спира без прокапване, което осигурява момент на спокойствие и постоянен комфорт преди подновяване на активното пиене. Умно, нали!

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.