smooth_skin

Гладка кожа на краката: Лесни и ефективни процедури вкъщи

 

Суха, раздразнена кожа или врастнали косъмчета - това често е реалността... Копринено гладките крака понякога могат да се възприемат като "мисия невъзможна"! Но премахването на космите по краката може да бъде лесно и дълготрайно, ако знаете как да го направите. Тук ще намерите най-добрите съвети и трикове за епилация на краката - научете как ефективно да депилирате краката си.

Класиката: Бръснене на крака

 

Бръсненето е вечната класика сред методите за обезкосмяване на краката. Защо? Защото можете да ги направите бързо и евтино под душа. Но космите на краката и ще пораснат след ден-два, така че ще трябва да се бръснете редовно, ако искате да поддържате кожата си гладка - което може да предизвика дразнене!

За да предпазите кожата си от този проблем или порязвания по време на ежедневно бръснене, можете да използвате електрическа самобръсначка. Качествените електрически самобръсначки не само премахват нежеланото окосмяване по-ефективно, отколкото самобръсначките, но също така осигуряват по-нежно бръснене и минимизират риска от врастнали косъмчета.


Съвет: За най-добри резултати се уверете, че бръснещата глава е в пълен контакт с кожата. Плъзнете самобръсначката бавно от глезена към коляното, срещу посоката на растежа на косъма. Може да нанесете гел за бръснене върху кожата си за по-добра епилация. Лосион за тяло, който овлажнява кожата и помага да се регенерира след премахване на космите по краката е препоръчителен завършек на процедурата.

Грижа за косата след термична обработка

Епилация на краката: как да се отървете от космите по краката за по-дълго

 

Отстраняването на окосмяване със захарна консистенция, кола маска с восък или епилатор - тези 3 метода премахват космите от краката и техните корени. Преди да започнат да растат нови косъмчета, първо трябва да се образуват нови корени, а това означава за вас: две до три седмици гладки крака! Разбира се първите два метода имат своите последствия: тъй като восъкът се нанася директно върху кожата, горният слой на кожата може да бъде наранен при епилация на краката, също така, може да е болезнено за някои от вас. Премахване на окосмяването със захарна консистенция е препоръчителния начин при болка и съвет, които имаме за остраняване на окосмяването чрез кола маска. 

По-нежната алтернатива на премахването на космите по краката е епилатор. Например, новият епилатор серия 8000 на Philips, който е оборудван със специални керамични дискове, нежно премахва и най-фините косми. Това предпазва кожата и прави епилацията по-лесна и приятна.

Съвет: Как да депилирате краката си с восък по-лесно? Вземете топъл душ преди епилация. Ексфолиращата четка на епилатора серия 8000 също помага за почистване и успокояване на кожата и отваряне на порите. Най-добри резултати ще получите, когато косъмчетата ви са най-малко 4 милиметра. Бавно епилирайте мократа кожа в обратна посока на растежа. След това можете да използвате масажиращата глава на новия епилатор серия 8000, която стимулира циркулацията и помага на кожата да се регенерира.

Грижа за косата след термична обработка

 

Наслаждавайте се на любимите ви моменти през лятото без да се чувствате дискомфортно! Бъдете свободна да имате самочувствие дори и в неочаквани ситуации. Гладката кожа на краката или други зони по тялото ви вече не е "мисия невъзможна" и лесно може да бъде постигната.

Вижте свързани продукти:

Разгледайте подобни статии за красота и лична грижа:

  • 20 съветa за дневен ритуал за красота

    20 съветa за дневен ритуал за красота

    Всеки ден е ново предизвикателство как да изглеждаме добре. Очакванията към нас понякога са много големи, но с тези 20 съвета за красота лесно ще бъдем в центъра на вниманието!

    Научете повече
  • Как да изберем перфектния сешоар -  критерии и съвети

    Как да изберем перфектния сешоар - критерии и съвети

    Как да избереш перфектния сешоар за твоята коса? Това вече не толкова трудно със съветите, които специалистите от Philips са събрали за теб тук!

    Научете повече
  • Домашни маски за здрава коса

    Домашни маски за здрава коса

    Погрижете се за косата си с тези страхотни идеи за домашни маски за коса. Разберете какви предимства имат те за вас и как лесно може да ги включите в грижата за вашата коса.

    Научете повече
  • 6 ефикасни начина за обезкосмяване

    6 ефикасни начина за обезкосмяване

    Трябва да бъдем запознати с предимствата и недостатъците на различните методи за обезкосмяване, за да изберем подходящия метод за нас! ✅ Прочетете за тях и как влияят на различните видове кожа тук!

    Научете повече
  • Коя е най-подходящата преса за вашата коса?

    Коя е най-подходящата преса за вашата коса?

    Коя е най-подходящата преса за коса ▶ Видове ▶ Керамични, ефективни и достъпни плочи ▶ Как да използваме преса за коса

    Научете повече
  • Наръчник за грижа за кожата на лицето

    Наръчник за грижа за кожата на лицето

    Здравата и сияйна кожа не е мираж, когато знаем как да се грижим за нея с правилните продукти. В тази статия ще научите как да разпознавате основните типове кожа и стъпките, които не бива да пропускате в своя дневен ритуал.

    Научете повече
  • Как да се грижим за руса коса?

    Как да се грижим за руса коса?

    Вижте тук как да се грижите за русата си коса, какви продукти да използвате, как да поддържате перфектният нюанс и как да я третирате темрично с продукти Philips!

    Научете повече
  • Как да защитим косата си при термична обработка

    Как да защитим косата си при термична обработка

    Вижте тук как да се грижите с любов за косата си преди по време и след термична обработка, за да се наслаждавате на перфектен външен вид и здрава и блестяща коса!

    Научете повече
  • Фотоепилация в уюта на вашия дом

    Фотоепилация в уюта на вашия дом

    Ефективно премахване на нежеланото окосмяване в интимните зони в уюта на вашия дом.

    Научете повече

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.