bhd827

Как да изберем перфектния сешоар - критерии и съвети.

 

Когато избирате сешоар запомнете, че винаги си струва да инвестирате в качествен модел, подходящ за вашата коса, защото така наистина си осигурявате по-здрава и красива коса.

Ако искате лъскава и красива коса обърнете внимание на технологиите, с които работи уредът. В тази статия ще ви запознаем с най-важните елементи, на които да обърнете внимание при избора си на сешоар, а именно – уред, който предпазва косъма и запазва естествената хидратация на косата.

1. Критерии за правилен избор
2. Сешоари за различен тип коса
3. Съвети за правилно изсушаване
4. Препоръки

1. Критерии за правилен избор

 

Преди да започнете търсенето е добре да наблюдавате себе си и вашите нужди и да разберете влиянието и важността на всяка спецификация. Ето за какво да внимавате:

Мощност


Мощността на сешоарите се мери във ватове (W). Колкото по-голяма е мощността, толкова повече е топлият въздух, толкова повече се скъсява времето за сушене и излагането на косата на топлина.

Ако сешоарът не е достатъчно силен, ще трябва да излагате косата си на топлина за по-дълъг период, което може да доведе до изсъхване на косъма. Затова изберете сешоар с мощност над 1800 вата.

Степени на мощност и ниво на топлина


Изберете сешоар с повече степени, ако търсите повече контрол върху топлината, която прилагате на косата си. За допълнителен ефект търсете модел с копче за студен въздух , който помага за изглаждане на кутикула.

Защитна технология


По-старите модели сешоари работеха с метална сплав, обвита в изолационен елемент. Все още можете да намерите тази система в уреди от по-нисък клас, но с напредването на технологиите вече има по-ефективни функции, които не генерират излишна топлина , което впоследствие помага и за по-здрава коса.

  • MoistureProtect е инфрачервен сензор, който напасва температурата на сушене с типа коса, запазвайки естествената хидратация на косата, без да я уврежда. Интелигентен сензор отчита температурата на повърхността на косъма и я напасва около 4000 пъти за едно сушене, за да предотврати нараняването на косъма.
  • ThermoBalance е функция на сешоарите за коса на Philips, която осигурява активна защита срещу топлина, за здрава и копринена коса по всяко време. След като се активира (светодиодът ще се включи), сензорът ThermoBalance следи топлината на въздуха и го регулира, така че да не се образуват горещи точки, които увреждат косата и дават усещане за дискомфорт. С ThermoBalance косата и скалпът са постоянно защитени от прекомерна топлина.
  • ThermoProtect осигурява регулиране на температурата на сушене и защита на косъма от прегряване. По този начин, оптималната температура на сушене и силният въздушен поток ви дават възможно най-добрите резултати по щадящ и деликатен начин.

Друга спецификация, на която да обърнете внимание е йонизацията. Когато йоните във водата са позитивно заредени, генерираните от сешоара трябва да бъдат отрицателни, за да бъде косата успешно изсушена.

Грижата за косата с високоефективен сешоар е от съществено значение за поддържането на нейното здраве и цвят. Отрицателните йони премахват статичния заряд и поставят акцент върху блясъка на косата, като я оставят мека и сияйна. С помощта на нашия сешоар със SenseIQ технология, то вече може да се наслаждавате на персонализирна грижа за косата ви. Той запазва до 95% от естествената хидратация всеки път, когато се сушите, а вие имате по-здрава и блестяща коса!

Грижа за косата след термична обработка

Дизайн


Тук акцентът не пада върху естетичния аспект на уреда, или пък атрактивен цвят или форма. Фокусът върху дизайна засяга комфорта на употреба. Сешоарът трябва да бъде лек и с удобен захват за лесно достигане на копчетата.

Тегло и размери

Размерът и теглото на сешоара са изключително важни, особено ако имате дълга и гъста коса.
Дължината на кабела също е от значение – внимавайте за дължината, така че да се чувствате комфортно при сушене на косата, в леглото, в банята или където можете да седнете пред огледало. Ако пътувате често, се нуждаете от лесно преносим модел, така че разгледайте сешоари с по-малък размер и тегло.

Аксесоари

Сешоарът трябва да идва с два аксесоара за различен тип коса – концентратор и дифузер.

Приставката се слага над дюзата за горещ въздух, за да увеличи скоростта на въздушната струя и да я концентрира върху малка площ. Особено полезно е, когато искате да подредите косата си с помощта на кръглата четка.

Дифузерът се използва специално за къдрава и вълнообразна коса, тъй като разпространява топъл въздух на по-големи зони и спомага за поддържане на обем и постигане на красиви къдрици

2. Сешоари за различен тип коса


Стилизирането на косата понякога може да бъде трудно и от определящо значение са уредите и правилните продукти за грижа, ако искате да постигнете желаните резултати. Ако досега не сте обърнали достатъчно внимание на спецификациите при избора на сешоар, имайте предвид, че има подходящо устройство за всеки тип коса.

Ето на какво трябва да обърнете внимание и как да изберете правилния продукт за вашия тип коса:

Гъста коса склонна към наелектризиране

Ако косата ви е много гъста, вероятно отнема много време, докато я изсушите напълно.  Йонният сешоар е изключително полезен за гъста коса, тъй като прониква в дълбочината на косъма и спомага за по-бързото отстраняване на водата. Освен това можете да изсушите крайчетата със струя студен въздух, за да намалите наелектризиращия ефект.

Сешоарът с турмалин е също толкова ефективен, но на значително по-висока цена.

Тънка и чуплива коса

Ако косата ви е естествено слаба и чуплива, или в следствие от боядисване или обезцветяване, то сешоарът с керамични или порцеланови елементи е перфектният избор за вас.  Тези модели са с регулируеми нива на топлина и изсушават косата с по-хладна, но постоянна въздушна струя. Този модел също е подходящ, ако не сте сигурни в определен модел.

Вълниста или къдрава коса

За поддържане на естествената текстура на къдрава или вълниста коса е нужна по-ниска температура, така че изберете сешоар с повече нива на мощност.


Коса без блясък

Този тип коса ще се зарадва на сешоар с йонизация. Отрицателните йони ще помогнат за по-здрава, гладка и по-блестяща коса, а когато е суха, можете да използвате струята студен въздух, за да изгладите косъма.

Буйна, гъста коса

 

За буйна коса изберете сешоар с титаниев нагревател, който значително ще намали времето за сушене. Освен това този тип сешоар е по-лек, така че няма да се уморите, докато изсушите цялата коса.

Грижа за косата след термична обработка

3. Съвети 

 

Можете да използвате сешоара за обикновено изсушаване на косата, но също така имате възможност да я изправите или извиете с четка. Ето някои съвети и трикове за грижа за косата:

 

  • Преди да изсушите косата, нанесете овлажняващ серум на крайчетата и напръскайте със спрей за топлинна защита;
  • Разделете косата на секции, ако искате да го изправите или къдрите;
  • Винаги сушете в посока от корена към връхчетата на косата;
  • Използвайте струята за студен въздух, за да пригладите косата за финалния щрих, който ще ви направи неотразими;

 

Ако увиете косата в кърпа щом излезете от банята не стойте така повече от 10 минути, защото може да я изсушите прекомерено.

Грижа за косата след термична обработка

4. Препоръки


Ако искате да намерите сешоар, който отговаря на всички изисквания досега, може да се доверите на Philips Prestige с технология SenseIQ
Интелигентните цифрови програми на сешоара спомагат за сушене, съобразено с вашите предпочитания, като автоматично избират правилната температура и мощност на въздушния поток. Изберете между Бърз – Нежен – Ръчен – Оформяне – Скалп – Къдрици. За бързо изсушаване изберете "Бърз режим", за допълнителна грижа – "Нежен режим" или "Ръчен режим", за да изберете собствената си настройка за температура/скорост от три налични нива. Най-хубаворо е, че режимите "Оформяне", "Къдрици" и "Скалп" се избират автоматично, когато е поставена правилната приставка.

 

Запознайте се със спецификациите на моделите, които разглеждате преди да направите своя финален избор. Изберете модел, който е подходящ за вашия тип коса, поддържайки естествената хидратация на косъма, и придавайки обем и блясък.

Вижте свързани продукти:

Разгледайте подобни статии за красота и лична грижа:

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.