Съвети за дневния ритуал за красота 

 

Истинската красота е естествената красота. Препоръчително е да обмислите няколко полезни трика и ежедневен ритуал, за да се чувствате и изглеждате добре винаги. 

 

Малък наръчник за жени - 20 съвета как да бъдете красиви всеки ден!

1. Правилната грижа за ръцете 

 

Ръцете ни се нуждаят от колкото се може повече хидратация, особено през по-студените месеци, когато кожата се напуква лесно. Използвайте овлажняващ крем за ръце поне три пъти дневно след като сте измили ръцете си. Може да заместите крема за ръце с масло за тяло, кокосово масло, или дори зехтин! През лятото са насочете към по-леки формули.

Друг трик за меки ръце е използването на лосион с глицерин две вечери седмично. 

2. Основна грижа за кожичките около ноктите

 

Грижата за маникюра е точно толкова важна колкото грижата за ръцете. Нанасяйте масло за кожички, за да предотвратите изсъхване и избягвайте рязането с ножичка, тъй като има опасност от поява на инфекции.

3.  Стимулиране растежа на косата 

 

Най-важното нещо за подпомагане растежа на косата е честото подстригване. Крайчетата на косъма се цепят с времето и забавят темпото на растеж.

Миенето на косата също оказва ефект. Избягвайте всекидневното миене като се ориентирате към 2 – 3 пъти в седмицата. По този начин позволявате на естествените масла да проникнат надълбоко в косъма, стимулирайки растежа. .

4. Предотвратяване на косопад

 

Масажирайте скалпа с различни видове олио – от розмарин, жожоба, бадеми, лавандула или кокос. Така стимулирате кръвообращението и помагате на косата да расте по-бързо. Повтаряйте процедурата няколко пъти седмично за 2-3 минути.

Рициновото масло е известно с ползите си при косопад, така че можете да го използвате с увереност, ако изпитване проблеми.

5. Измивайте косата с хладка вода

 

Миенето на косата с хладка вода я оставя сияйна, тъй като ниската температура свива корена на косъма и го прави копринено мека. 

6. Уреди за здрава и лъскава коса

 

Освен балсам и маски за коса е важно да използвате и правилните уреди, за да се грижите за косата си без да я увреждате. Изберете сешоар със защитен сензор, който настройва температурата според типа коса, запазвайки естествената влажност на косъма. Косата остава хидратирана и бляскава след изсушаване с такъв уред. 

Грижа за косата след термична обработка

7. Справяне с напукани устни

 

Тайната за предотвратяване на напукани устни е използването на балсам с основа от кокосово масло или шеа. През зимата, когато това се случва по-често, е препоръчително да заложите на кремообразен балсам.

Уверете се, че пиете достатъчно вода и избягвайте да мокрите устните с език. Този навик често предизвиква напукване, тъй като слюнката върху устните разрушава защитния слой. 

8. Справяне с кръгове под очите

 

Лицето ни е огледало на начина ни на живот. Покрийте очите с охладени торбички зелен чай, лайка или мента, или резенчета краставица/ картоф и оставете да действа за 10 минути. Повтаряйте процедурата всеки ден или няколко пъти седмично.

Други ефективни алтернативи са розовата вода и бадемовото масло, но най-важното е набавянето на достатъчно количество сън. Стрес и липса на сън са главните причини за поява на кръгове под очите. Друг начин за справяне с натоварването е практикуването на йога, след която ще се чувствате отпочинали, спокойни и пълни с енергия. 

Грижа за косата след термична обработка

9. Съвети за намаляване на бръчките

 

Най-важните моменти в борбата с бръчките са пиенето на достатъчно вода, използването на слънцезащитен крем и достатъчната почивка. Освен кремове против бръчки с хиалуронова киселина, е препоръчително да използвате хидратиращи продукти с арганово или кокосово масло. 

10. Решението за разширени пори

 

Кожата винаги трябва да бъде чиста преди лягане. Една лесна процедура, която може да правите у дома, е парна терапия. В тенджера с гореща вода капнете няколко капки масло от евкалипт (с антибактериален ефект). Покрийте главата с кърпа и стойте над парата 10-15 минути, след което изплакнете лицето с топла вода. 

11. Забравете за пъпките и черните точки

 

За да предотвратите появата на черни точки и акне е нужно да пазите кожата чиста. Чистенето и измиването със сапун и вода, както и употребата на хидратиращ крем, трябва да бъде част от дневния ритуал.

Най-ефективният метод за премахване на черни точки е с маски за лице. Направите домашна маска, смесвайки чаена лъжица мед с 4-5 капки лимонов сок. Нанесете на зони с повече черни точки за 20 мин и отмийте обилно с вода. Медът е изключително хидратиращ и ще остави кожата ви чиста и мека.

12. Домашно избелване на зъби 

 

Мийте зъбите си със сода бикарбонат два пъти седмично, ако търсите естествен начин за избелване у дома. Запазете ефектът от избелването максимално дълго като използвате електрическа четка със специална глава, която премахва петната от повърхността на зъба. 

13. Сбогувайте се с целулита

 

Има специални четки за масаж, които може да ползвате у дома, за да се борите с целулита. Масажът с такъв тип четка стимулира кръвообращението. Извършвайте масажа с кръгови движения на суха кожа.  

 

Друг начин е със смесване на кокосово масло и смляно кафе. Сместа се използва за масажиране на зоните с целулит и се извършва 2-3 пъти в седмицата. 

14. Предотвратяване и грижа за стрии

 

Храненето е определящо при предотвратяването на появата на стрии, затова е препоръчително консумирането на храни, богати на витамини C,D и E, както и протеини. Пиенето на много вода също е препоръчително.

Като лечение срещу стрии може да прилагате крем с ретинол или да масажирате засегнатите области с масло от зелен чай два пъти дневно. В допълнение към предотвратяване на стрии, зеленият чай помага да поддържате кожата си хидратирана. 

15. Обезкосмяване без раздразнение  

 

Има много и различни методи за премахване на нежелано окосмяване. Едно от нещата, които трябва да запомните, ако използвате самобръсначка, е че не трябва да се използва върху суха кожа, тъй като това ще я раздразни, а след време може да доведе до появата на фоликулит. Винаги нанасяйте специален гел за бръснене преди да започнете.

 

Ефективно решение е епилацията с IPL устройство, тъй като спомага да се отървете от нежелано окосмяване, от която и да е област на тялото за по-дълго.

16. Правилното ексфолиране на кожата  

 

Ексфолирането на кожата трябва да се извършва само след къпане, тъй като порите ще бъдат отворени, благодарение на топлата вода и ще улесни процеса на почистване. Нанесете ексфолиращия лосион и масажирайте кожата с кръгови движения с четка или гъба, в продължение на 2-3 минути върху всяка област. Обърнете повече внимание на коленете и лактите, където кожата е по-груба. Не забравяйте да нанесете овлажняващ крем след като приключите.

17. Натурални маски за здрава кожа 

 

Натуралните маски са идеални за почистване и овлажняване на кожата. За да получите желаният ефект е важно да използвате маска, подходяща за вашия тип кожа. Например за кожа със склонност към акне се препоръчва маска с овес и мед, докато за чувствителна кожа е подходяща маска с варен морков.

Грижа за косата след термична обработка

18. Не забравяйте хидратацията!

 

Пиенето на вода е полезно не само за здравето, но и за добрия външен вид. Водата помага за детоксикация на тялото и поддържане на хидратацията и еластичността на кожата. Не на последно място, редовното пиене на вода спомага в борбата срещу бръчките.

19. Сменяйте калъфката на възглавницата 

 

Препоръчва се да сменяте калъфката на възглавницата всяка седмица, тъй като се натрупва прах и мазнини от косата, който могат да доведат до появата на пъпки и черни точки. 

20. Избягвайте дезодоранта веднага след душ  

 

Порите са още отворени, дори след като излезете от банята. Изчакайте поне 15 мин преди да сложите дезодорант, за да не рискувате появата на инфекция.

Вижте свързани продукти:

Разгледайте подобни статии за красота и лична грижа:

  • Гладка кожа на краката: Лесни и ефективни процедури вкъщи

    Гладка кожа на краката: Лесни и ефективни процедури вкъщи

    Премахването на космите по краката може да бъде лесно и дълготрайно, ако знаете как да го направите. Тук ще намерите най-добрите съвети и трикове за епилация на краката - научете как ефективно да депилирате краката си!

    Научете повече
  • Как да изберем перфектния сешоар -  критерии и съвети

    Как да изберем перфектния сешоар - критерии и съвети

    Как да избереш перфектния сешоар за твоята коса? Това вече не толкова трудно със съветите, които специалистите от Philips са събрали за теб тук!

    Научете повече
  • Домашни маски за здрава коса

    Домашни маски за здрава коса

    Погрижете се за косата си с тези страхотни идеи за домашни маски за коса. Разберете какви предимства имат те за вас и как лесно може да ги включите в грижата за вашата коса.

    Научете повече
  • 6 ефикасни начина за обезкосмяване

    6 ефикасни начина за обезкосмяване

    Трябва да бъдем запознати с предимствата и недостатъците на различните методи за обезкосмяване, за да изберем подходящия метод за нас! ✅ Прочетете за тях и как влияят на различните видове кожа тук!

    Научете повече
  • Коя е най-подходящата преса за вашата коса?

    Коя е най-подходящата преса за вашата коса?

    Коя е най-подходящата преса за коса ▶ Видове ▶ Керамични, ефективни и достъпни плочи ▶ Как да използваме преса за коса

    Научете повече
  • Наръчник за грижа за кожата на лицето

    Наръчник за грижа за кожата на лицето

    Здравата и сияйна кожа не е мираж, когато знаем как да се грижим за нея с правилните продукти. В тази статия ще научите как да разпознавате основните типове кожа и стъпките, които не бива да пропускате в своя дневен ритуал.

    Научете повече
  • Как да се грижим за руса коса?

    Как да се грижим за руса коса?

    Вижте тук как да се грижите за русата си коса, какви продукти да използвате, как да поддържате перфектният нюанс и как да я третирате темрично с продукти Philips!

    Научете повече
  • Как да защитим косата си при термична обработка

    Как да защитим косата си при термична обработка

    Вижте тук как да се грижите с любов за косата си преди по време и след термична обработка, за да се наслаждавате на перфектен външен вид и здрава и блестяща коса!

    Научете повече
  • Фотоепилация в уюта на вашия дом

    Фотоепилация в уюта на вашия дом

    Ефективно премахване на нежеланото окосмяване в интимните зони в уюта на вашия дом.

    Научете повече

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.