ЧЗВ

често задавани въпроси 

 

Общи

Какво е еспресо?
Чаша еспресо

Чаша богато и силно черно кафе, направено с метод за варене, в който кафе машината изпомпва гореща вода през фино смляно кафе под високо налягане (9 бара). Идва от латинската дума "expressus", което означава "изстискан" или "натиснат".

 

Показване на всички кафе машини за правене на еспресо

Какво е капучино?
Чаша капучино

Единично еспресо със сварено мляко и голяма лъжица разпенено мляко, поставено да съхрани топлината. Съотношението на еспресото, свареното и разпененото мляко обикновено е: 1/3 еспресо: 1/3 сварено мляко: 1/3 разпенено мляко.

В Италия да пиеш капучино след 10 ч. не е прието, ама наистина. Емблематичното кафе се счита, че твори чудеса за храносмилателната система. Но само ако се пие на закуска.

 

Показване на всички кафе машини за правене на капучино

Каква е разликата между филтърното кафе и еспресото?
Каква е разликата между филтърното кафе и еспресото?

Филтърното кафе и еспресото се приготвят по различен начин и следователно изискват различни видове зърна. Филтърното кафе обикновено се прави от зърна арабика в кафеварка с капков филтър. Докато еспресото се приготвя в еспресо машина със смес от приблизително 60 – 70% зърна арабика и 30 – 40% зърна робуста. Що се отнася до изпичането, филтърното кафе се изпича в лека до средна степен за подсилване на вкусовете и създаване на фини аромати. Докато за еспресото кафето се изпича силно до пълно потъмняване, за да извлече препечените шоколадови нюанси и да намали киселинността.

 

Показване на всички кафе машини за правене на филтърно кафе и еспресо

Умения на бариста

Как да разпеним млякото ръчно
Как да разпеним млякото
Как се прави идеалното еспресо
Чаша еспресо

Идеалното еспресо следва да се извлича между 20 и 30 секунди при налягане от 9 бара. Това гарантира, че са извлечени положителните вкусови компоненти и мазнините, които създават каймака. Винаги използвайте чиста вода за максимално чист вкус.

 

Показване на всички кафе машини за правене на еспресо

Как да създадете рисунки с мляко
Рисунки с мляко

Мечка

Рисунки с мляко

Лица

Рисунки с мляко

Листо

Рисунки с мляко

Цветя

Как да създадем изкуство с шоколад

Питиета специалитети

Как да направя кафе с френски привкус?
Френски акцент

  • Кафе с френски привкус.

    ПРОДУКТИ
    • 1 еспресо
    • 5 мл коняк Frapin
    • 2 мг ванилия
    • 1 мг канела
    • Кафе на зърна Blue Mountain

    • Направете еспресо
    • Добавете коняк, ванилия и канела
    • Разбъркайте и му се насладете!

    СЪВЕТ! Ямайското кафе Blue Mountain е идеален избор за тази невероятна напитка.
 

Как да направя Ан Бони?
Ан Бони

Коктейл, наречен в чест на известен пират от XVIII в., който ще стопли дълбините на сърцето ви.

 

ПРОДУКТИ

• 1 еспресо

• 3 мл ром Vieux

• 2 мл ликьор Galliano

• 1 чаена лъжица кафява захар

• 2 мл прясна бита сметана

 

  • Смесете всички съставки (без сметаната) в стъклена чаша.
  • Бавно наливайте сметаната по обратната страна на нагрята лъжица, като я опрете на страната на чашата, така че тя да плува отгоре.
  • Нужна е малко практика, за да се научите да изсипвате сметаната така, че да остане на повърхността.

 

СЪВЕТ! Добавете малко пръски със силно отлежал ром AOC Martinique Agricole, приготвен от захарна тръстика.

 

Показване на всички кафе машини за правене на еспресо

Как да направя виенско капучино?
Специалитет – виенско капучино

Местен алпийски специалитет с бита сметана, която се извисява като величествените Доломити.

СЪСТАВКИ
• 1 еспресо
• 2 1/2 мл бита сметана
• 1/2 чаена лъжичка захар
• Какао на прах

• Леко разбийте сметаната, докато се сгъсти
• Добавете захар и бъркайте сметаната леко отгоре надолу
• Налейте сметана в чаша и добавете еспресо
• Поръсете какао на прах отгоре

СЪВЕТ! Съвършеният избор на кафе е качествена арабика от Централна Америка, с един произход или смес.

 

Показване на всички кафе машини за правене на еспресо

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.