1
Продукти

Подходящ ли е Philips Lumea за всеки тип кожа?

 

Уредът разполага с пет регулируеми настройки за интензитет на светлинните импулси, подходящи за пет различни тонове на кожата и пет цвята на косъмчетата, така че можете да се насладите на нежно и ефективно третиране. IPL процедурите не се препоръчват при червен, светлорус и сиво-бял цвят на косъма или при много тъмен (кафяво-черен) цвят на кожата. Това може да доведе до нараняване от посиняване, подуване или промяна в цвета.

 

Върху кои зони от тялото може да се използва Philips Lumea?

 

Фотоепилаторите Philips Lumea могат да се използват безопасно не само върху ръцете или краката, но и върху чувствителните зони на тялото като мишници и бикини линия. Освен това, модел SC2009 може да се използва и върху лицето (горната устна, брадичката и бакенбардите), благодарение на приставката с допълнителен филтър за UV защита и за прецизно третиране на нежни зони.

 

Трябва ли да обезкосмя зоната, преди да използвам Philips Lumea?

 

Да, но само при първите процедури, когато е важно за светлината да
достигне до корените на косъмчетата. По този начин избягвате неприятни усещания по време на процедурата. Новата гама Philips Lumea позволява да третирате зоните след различни методи на обезкосмяване: бръснене, подстригване, кола маска или епилация.

 

Как да открия колко силен импулс е подходящ за моята кожа?

 

За начало изберете минималния интензитет. Ако се чувствате комфортно, може да го увеличите постепенно. Разгледайте таблицата за съвместимост на кожа и цвят на косъма, преди да използвате Philips Lumea. Процедурата трябва да бъде безболезнена. Ако изпитате какъвто и да е дискомфорт или болка, намалете светлинния интензитет.

Какви резултати трябва да очаквам след използването на Philips Lumea?

 

Philips Lumea предлага отлични резултати за повечето типове кожа и
окосмяване:
• Значително намаляване растежа на косъмчетата само след 2 процедури,
извършени в интервал от две седмици;
• Видими и дълготрайни резултати след 3-4 процедури.
Някои косъмчета може да изглеждат, сякаш упорито се опитват да пораснат
отново. Получава се така, защото процедурата засяга различните косъмчета
в различни фази на растежа. Всяко следващо третиране ще ги прави все по-
редки и тънки, докато накрая опадат.

 

Може ли да използвам Philips Lumea през лятото?

 

Да, може да се използва през лятото, при условие че:
• Започнете процедурата минимум 48 часа след последното излагане на слънце;
• Изчакате минимум 24 часа след последната процедура с Philips Lumea, преди да се изложите на слънце;
• Използвате слънцезащитен крем с фактор 30+ и не излагате третираните зони на слънце.
Въпреки всичко, ние препоръчваме да започнете процедурите в началото на зимата или пролетта, за да може да се насладите на нежна кожа през лятото.

 

Могат ли мъжете да използват Philips Lumea?

 

Да. Макар и създаден специално за жени, Philips Lumea може да бъде
използван и от мъже върху гърдите, краката и гърба. Все пак не препоръчваме употребата на Philips Lumea вместо бръснене на брадата.

 

Кога не се препоръчва употребата на Philips Lumea?

 

Има няколко случая, при които не препоръчваме употребата на Philips Lumea:
• Ако сте бременна или кърмите;
• Ако вашият тип кожа не е подходящ (проверете таблицата за съвместимост)
• Ако страдате от заболяване на кожата, екзема или възпаление

Мога ли да очаквам перманентно обезкосмяване след процедури, базирани на технология със светлина?

 

Нито един метод за обезкосмяване, базиран на технология със светлина, прилаган в професионалните салони или у дома, не гарантира перманентни резултати. При нормален растеж на косъма, третиранията със светлина обикновено се провеждат на серия от процедури. Косъмчета, които са били в начален стадий на растеж при предишната процедура може да бъдат във фаза на растеж сега. Както при професионалните процедури, така и при тези в домашни условия, косъмчетата се появяват отново след определен период от време, по-тънки, в много по-малки количества и гъстота. Често се препоръчва извършването на поддържащи процедури веднъж или два пъти в годината. Philips Lumea работи при по-нисък интензитет от професионалните процедури, но редовната му употреба ще доведе до абсолютно превъзходни резултати.

 

Честата употреба опасна ли е за кожата ми?

 

Технологията IPL (Интензивна импулсна светлина) се използва като метод на обезкосмяване от 1997 г. насам. От тогава насам няма регистрирани никакви странични ефекти или увреждания в резултат на продължителна употреба. Philips Lumea е разработен в сътрудничество с признати дерматолози и отговаря на всички изисквания към уреди за домашна употреба. Като всеки друг продукт за грижа за кожата е важно да се използва според инструкциите.

 

Каква е разликата между IPL и лазерната епилация?

 

IPL технологията излъчва светлина от всички видими дължини на вълните (като светкавица при снимане), докато лазерът излъчват единичен лъч светлина с определена дължина на вълната (като лазерна показалка ). Технологията IPL е гъвкава, има по-широко приложение в сравнение с лазерните процедури.

 

Болезнена ли е процедурата с Philips Lumea?

 

В клинични проучвания, нито една от жените (над 2000 жени), които се подложиха на процедури, не класифицираха третирането като болезнено. Сред най-честите симптоми при жените са: усещане за топлина, изтръпване или сърбеж, които изчезват в повечето случаи след минута.