Използване на Lumea

Използването на Lumea е лесно, просто и удобно. Можете да постигнете копринено гладка кожа след само няколко третирания. Няма нужда да закупувате лампи за смяна или цапащи гелове. Трябва само да проверите дали IPL технологията е подходяща за вашия тип окосмяване и кожа и след това да изпълните няколко лесни стъпки.

Как се използва?

Prepare

Подготовка
Първо обръснете зоните, които желаете да третирате, за да се уверите, че светлинната енергия е насочена ефективно към корена на косъма.

 

Обикновено това е необходимо само преди първите 4-5 сесии, когато все още възниква повторно израстване на космите.  

Tune
Регулиране
След това изберете правилната интензивност на светлината за своя цвят на кожата по време на третирането. Това ще гарантира нежни, но ефективни резултати и избягване на зачервяването.
Procedure
Третиране
Поставете уреда под ъгъл 90° към кожата. Когато индикаторът "готов за импулс" светне, можете да активирате импулса. Преместете прозореца за импулс към следващата зона и повторете действието, като се уверите, че има известно застъпване, за да не пропуснете някои косъмчета.

Пускане на видео

 

Колко време отнема?

Времето за третиране зависи от обработваната зона и интензивността на използваната светлина. Можете да видите средната продължителност на третиране по зони за всяка страна.

Кога да не използвате Lumea

Philips Lumea не трябва да се използва от жени със заболявания като рак на кожата, лезии, епилепсия, сърдечно-съдови нарушения, имуноподтискащи заболявания и кожни алергии към светлината. Ако приемате медикаменти, предизвикващи фоточувствителност или други реакции, моля, консултирайте се с лекуващия си лекар преди употреба и следвайте инструкциите в рецептата си.

Не използвайте фотоепилатор, ако сте бременна или кърмите и не използвайте уреда в близост до пиърсинги, татуировки, места на инжекции (напр. за инсулин), пейсмейкъри или импланти.

Боли ли?

При клинични тестове с фотоепилатор Lumea никоя от жените не окачестви преживяването като болезнено при правилни настройки според цвета на кожата и окосмяването. Някои жени описаха, че са изпитали "загряване", "настръхване" или "сърбеж", но в повечето случаи тези усещания изчезват до няколко минути или час.

За да свикнете с  фотоепилатор Philips Lumea се препоръчва да направите няколко тестови импулса около зоната, която възнамерявате да третирате, на най-ниската препоръчана настройка на светлината. След като свикнете с нея, може да увеличите настройката на светлината, но тя никога не трябва да става неприятна.
types