1
Статия

Науката за комфорта; защо може да изцеждате повече кърма, когато сте се отпуснали


Грижа и помпи за гърди

Ще ви поверим една тайна. Изцеждането на кърма не трябва да изисква неистови усилия. Всъщност проучванията показват, че колкото повече сте се отпуснали, толкова повече кърма ще може да изцедите.

Зад кулисите

Нека хвърлим поглед зад кулисите на това какво всъщност се случва, когато се опитвате да изцеждате кърма. Подобно на действието на сучене на вашето бебе, помпата за кърма активира отделянето на окситоцин (хормон за приятно усещане) във вашето тяло. Окситоцин след това дава на вашето тяло сигнала да започне да изпуска кърма. Това означава, че колкото по-високи са вашите нива на окситоцин, толкова по-лесно ще бъде освобождаването и извличането на кърма.

 

Повече комфорт, повече кърма

Това ни довежда до фактора комфорт. Стресът, освен че ни създава дискомфорт, всъщност потиска произвеждането на окситоцин – което означава, че изцеждането на кърма е по-трудно. Така че се оказва, че комфортът не е просто добра характеристика за помпата за кърма, а необходимо условие за по-лесно изцеждане.

 

Нашите помпи за кърма са проектирани за комфорт

В такъв случай какво ви остава да направите като нова майка? Да потърсите тиха стая за изцеждане на кърма и да слушате успокояваща музика, която ще ви накара да се чувствате по-комфортно. Помага също, ако помпата ви за кърма е с дизайн, замислен за комфорт.

 

За да ви помогнем да се чувствате по-спокойни, проектирахме нашите помпи за кърма така, че да може да седите изправени, когато изцеждате. Благодарение на това може да сте уверени, че вашата кърма ще потече дори и когато не се накланяте напред. Също така разработихме подложките за гърди с материал, който е топъл и мек за кожата – за да ви помогнем да избегнете началното хладно усещане, тъй като комфортът според нас е всичко.

 

Искате да знаете повече за нашите помпи за кърма? Кликнете тук, за да разгледате гамата.

Прочетете повече по тази тема