1

Защо е важно да следите климата в стаята на бебето


Бебефони и термометри

Оказва се че бебефоните не са само за надникване от време на време – те също могат да помогнат на здравословното развитие на вашето бебе. Съставихме това ръководство, за да ви помогнем да разберете как климатът може да се отрази на здравето на вашето бебе, какъв е идеалният климат и как вашият бебефон може да помогне.

Как климатът се отразява на здравето на моето бебе?

Докато за нас няма голямо значение, ако стаята е малко по-топла или по-влажна, отколкото трябва, бебетата обикновено са по-чувствителни на температурата и влажността. Прекалено ниската влажност например може да предизвика изсъхване на очите и гърлото. А когато е малко по-топло или по-студено от необходимото, бебетата все още не са способни да регулират телесната си температура като възрастните.

 

Какъв е идеалният климат за стаята?

Можете да си представите идеалния климат на стаята по-скоро като диапазон, отколкото като специфична температура или ниво на влажност. Най-здравословната температура на стаята за вашето дребосъче е някъде между 16 – 20 °C (60,8 – 68 °F), а нивата на влажността трябва идеално да бъдат поддържани между 40 – 60%.

 

Как може да помогне бебефонът

Ако се чудите кога цялото това проследяване ще се случи в периода между храненето, успокояването и цялото бързане около това да сте родител, не се притеснявайте. Интелигентният бебефон ще ви помогне: той постоянно отчита температурата и влажността на стаята за вас.

 

Като зададете гранични стойности за температура и влажност на интелигентния бебефон, ще получавате известия, когато климатът в стаята преминава тези граници. По този начин винаги ще знаете дали климатът е здравословен за вашето бебе, или се нуждае от малко промяна.

 

В зависимост от измерванията можете след това да извършвате промени, за да осигурите комфорта на вашето бебе. Влажността по-висока ли е, отколкото трябва? Можете да отворите прозореца, за да влезе малко свеж въздух. Притеснявате се на вашето дребосъче да не му е прекалено горещо? Уверете се, че то не е облечено прекалено дебело или използвайте климатик, за да създадете по-комфортна температура в стаята.

 

Може също да желаете да узнаете как климатът на стаята на вашето бебе се отразява на неговия сън. Като свържете интелигентния бебефон към uGrow, нашето приложение за здравословно бебешко развитие, и проследявате съня на вашето бебе, ще сте в състояние да видите незабавно каква температура на стаята помага на вашето бебе да спи най-добре.

 

Както виждате, бебефонът не служи само за надникване от време на време. Чрез него можете лесно да помогнете на вашето бебе да се чувства комфортно през деня и през нощта.

Прочетете повече по тази тема

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.