1

Как правилната бебешка бутилка може да спомогне за намаляване на коликите


Бебешки бутилки и биберони

Коликите. Те са мистерия за всеки родител, във всяка част на земното кълбо. Въпреки че няма начин да се премахнат изцяло (те са временни и нормални), с помощта на използваната от вас бебешка бутилка можете да намалите дискомфорта на вашето бебе.

Какво знаем за коликите

Преди да се пренесем в света на бебешките бутилки, нека насочим вниманието си за момент върху коликите. Ето какво знаем: коликите са временна фаза на неутешим плач при здравите бебета и се проявяват във възраст от 2 седмици до приблизително 3 – 4 месеца. И като за капак: те са абсолютно нормално явление.

Всички бебета минават през това!

 

Хранене от бутилка за борба с коликите

Питате се каква е връзката между коликите и храненето от бутилка? Ами, въпреки че неутешимият плач е добре позната фаза от ранното развитие на бебето, причината за това може да е различна при отделните бебета.

 

Едно от нещата, които може да влошат коликите, са още недоразвитата храносмилателна система (всичко е толкова ново!) и въздухът в стомахчето.

 

Особено важно е да запомните това, че при храненето с бутилка, бебето може да изпитва повече колики.Причината? Докато вашето бебе суче от биберона, неволно влиза излишен въздух, който причинява дискомфорт.

 

Всичко е в детайлите

Тогава как можете да помогнете на вашето дребосъче, ако подозирате, че вдишва допълнителен въздух, докато се храни от бутилка?

 

Въпреки че не можете да промените начина, по който дадено бебе пие естествено от бутилката, можете да подобрите начина, по който е проектирана бебешката бутилка. Затова монтирахме уникална клапа в биберона, която се огъва, докато вашето бебе се храни, за да избегне образуването на вакуум, и извлича въздуха към задната част на бутилката. Тя задържа въздуха настрана от коремчето на бебето, за да помогне за намаляването на газове, изплювания или оригвания.

 

Проучванията показват, че този дизайн против колики наистина може да подобри осезаемо комфорта на вашето бебе по време на храненията и след тях. Проучването на 145 здрави, износени бебета, наблюдавани на възраст от 2 до 6 седмици от Центъра за изследване на детската храна (Childhood Nutrition Research Centre) в Лондон, откри, че бебетата, хранени от бутилка Philips Avent против колики, изпитват по-малко колики от тези, хранени от обикновена бутилка.

 

Освен това бебетата, които са хранени от бебешката бутилка против колики Philips Avent, плачат значително по-малко време, особено през нощта, в сравнение с тези, които са хранени от бутилка с обикновен дизайн.

 

Затова дори и да не можете напълно да премахнете коликите (това е нормална и временна фаза), можете да помогнете за намаляване на симптомите чрез използването на бебешка бутилка, която е специално разработена за намаляването на коликите. Радвайте се и на по-малко хълцания по време на хранене.

 

Искате да знаете повече за нашите бебешки бутилки и биберони? Кликнете тук, за да разгледате гамата.

Прочетете повече по тази тема

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.