Consumer
Продукти

  ЧЗВ

    Искате да научите повече за светодиодните крушки? Разберете повече чрез петте най-често задавани въпроса.    

1. Какво представлява халогенната лампа?

 

Халогенната лампа е тип крушка с нажежаема жичка. Тя има волфрамова жичка точно както и обикновената крушка с нажежаема жичка, която може би използвате в дома си, но тази е пълна с халогенен газ, които обикновено е бром или йод. Халогенният източник на светлина предоставя ясна бяла светлина с изключително цветопредаване, което прави тази крушка идеална за много приложения.

 

 

2. Какви са предимствата от използването на халогенна лампа?Халогенните крушки имат много предимства:

 

 

– Високо качество на светлината с отлично цветопредаване (Ra=100)
– Напълно регулируеми

– Халогенната светлина е природосъобразна и се откроява с блестящия си ефект
– Халогенните лампи Philips са налични в голямо разнообразие от форми и размери и са проектирани да задоволят широк диапазон от осветителни тела и приложения
– Живот, по-дълъг от на конвенционалните крушки с нажежаема жичка
– Без време за подгряване, халогенните лампи Philips създават моментална светлина

 

 

3. Всички халогенни лампи ли са регулируеми?

 

 

Халогенните лампи са проектирани да работят при много високи температури, за да осигурят оптимални работни характеристики. Регулирането на над 60% от номиналното напрежение може да бъде постигнато. Препоръчва се да върнете до пълна яркост за една минута, преди да изключите лампата.


4. Защо халогенната крушка издържа повече от тази с нажежаема жичка?

 

 

Халогенните крушки издържат от два до пет пъти повече от традиционните крушки с нажежаема жичка. Това е така поради процеса на халогенен регенеративен цикъл. Халогенният газ помага на частиците изпарен волфрам да се наслоят обратно върху жичката вместо върху стената на крушката. Това отлага прекъсването на жичката и позволява на лампата да удължи живота си.

 

 

5. Как халогенните лампи предоставят константна светлинна емисия?

 

 

Халогенните лампи са способни да поддържат константна светлинна емисия по време на живота си, тъй като частиците волфрам се наслояват отново върху жичката, вместо да прилепват върху стената на лампата, като така предотвратяват потъмняването на лампата и поддържат светлинната емисия.

 

Имате нужда от повече помощ? Избор на правилната крушка

За да научите повече за осветлението от Philips, изгледайте видеоклиповете ни или щракнете тук
Светодиодни крушки

Светодиодни крушки

 

Крушките със светодиодна светлина могат да ви помогнат да преобразите всяко обитаемо пространство чрез прекрасна, топла бяла светлина. Това ръководство показва как крушките със светодиодна светлина могат да ви предложат неограничени възможности за осветление. Чрез крушките за светодиодно осветление можете да спестите до 90% от енергия и пари.

Светлинен ефект

Светлинен ефект

 

Вижте как светлинният ефект на крушките бива повлиян от покритието на крушката, и как това ви помага да създадете правилния вид осветление. Матовите крушки излъчват дифузна светлина. Прозрачните крушки създават блестяща, естествена и топла светлина.

Енергоспестяващи крушки

Енергоспестяващи крушки

 

Енергоспестяващите крушки, познати също като компактни флуоресцентни крушки, използват по-малко енергия от класическите крушки за създаването на същото количество светлина. Вижте как енергоспестяващите крушки могат да създадат правилния светлинен ефект и атмосфера за настроението ви и да намалят сметките ви за осветление.

 

Халогенни крушки

Халогенни крушки 

 

Халогенните крушки са най-бързия и лесен начин за подмяна на класическите крушки. Вижте как халогенните крушки ви предлагат огромен избор от възможности за осветление, като едновременно с това предоставят същото качество топла, блестяща светлина като на класическите крушки. Халогенните крушки са най-бързия и лесен начин за подмяна на класическите крушки. Енергоспестяващите крушки – как да изберете правилната технология за осветление.

В петното от светлина

Вижте други продукти за осветление