1
Продукти

Създайте правилната атмосфера с халогенни лампи

Халогенната светлина е природосъобразна и се откроява с яркостта си. Тя създава богат контраст и осветява помещенията с чиста и ярка атмосфера. Халогенните лампи Philips са налични в голямо разнообразие от форми и размери и са проектирани да задоволят широк диапазон от осветителни тела и приложения.

 

Крушките от нашата гама Halogen Classic имат същата форма като на традиционната крушка с нажежаема жичка, но са по-ярки и издръжливи. По тази причина лампите Halogen Classic представляват най-естествената алтернатива на крушката с нажежаема жичка

 

Запознайте се с всички халогенни крушки Philips

История
 

През 1955 г. инженерите на Philips разработват крушка, в която се използва халогенен бром. Към това време тази лампа е по-ефективна от йодната и се превръща в стандарт. Почти 60 години по-късно Philips подобрява халогенната технология, което води до една забележителна крушка с халогенна светлина в днешно време.


Запознайте се с всички халогенни крушки Philips

 

Как работят нашите халогенни крушки
 


Халогенната крушка е позната като кварцова халогенна и волфрамова халогенна лампа. Тя представлява напреднала форма на добре познатата крушка с нажежаема жичка. Халогенната крушка има волфрамова жичка, подобно на стандартната крушка с нажежаема жичка, но лампата е много по-малка за същата мощност и съдържа халогенен газ в крушката. Стъклената крушка е изработена от разтопен кварц, стъкло с високо съдържание на силиций или алуминосиликат. Халогенната крушка е по-здрава от стандартното стъкло, за да може да издържа на високото налягане. Температурата се повишава рязко. Халогените кипват до газ при относително ниски температури. Халогенът представлява едновалентен елемент, който лесно образува отрицателни йони. Има пет халогенни елемента: флуор, хлор, бром, йод и астатий. Халогенната крушка има компактен размер и голяма светлинна емисия.


Научете повече за халогенните крушки Philips

 

   

Усетете повече яркост с халогенното осветление
 

Търсите моментално постигане на пълна яркост след включването? Искате ли да регулирате количеството светлина според нуждите си?

Халогенът е крушката за вас:
 

• Недостижимо качество на светлината с отлично цветопредаване (Ra=100)

• Напълно регулируем (0 до 100 %) за всички нива на яркост

• Моментална светлина без време за подгряване

• Ниски разходи за подмяна благодарение на по-дългия живот

• Компактен размер, лесно поставяне

• Живот, по-дълъг от на конвенционалните крушки с нажежаема жичка

Наличност в голямо разнообразие от форми и размери, за да сте сигурни, че ще намерите правилната крушка за нуждите си.Запознайте се с пълния диапазон на халогенни лампи Philips 


ЧЗВ

 

Искате да научите повече за халогенните крушки? Разберете повече чрез петте най-често задавани въпроса.

 

 

1. Какво представлява халогенната лампа?

 

Халогенната лампа е тип крушка с нажежаема жичка. Тя има волфрамова жичка точно както и обикновената крушка с нажежаема жичка, която може би използвате в дома си, но тази е пълна с халогенен газ, които обикновено е бром или йод. Халогенният източник на светлина предоставя ясна бяла светлина с изключително цветопредаване, което прави тази крушка идеална за много приложения.

 

 

2. Какви са предимствата от използването на халогенна лампа?Халогенните крушки имат много предимства:

 

 

– Високо качество на светлината с отлично цветопредаване (Ra=100)
– Напълно регулируеми

– Халогенната светлина е природосъобразна и се откроява с блестящия си ефект
– Халогенните лампи Philips са налични в голямо разнообразие от форми и размери и са проектирани да задоволят широк диапазон от осветителни тела и приложения
– Живот, по-дълъг от на конвенционалните крушки с нажежаема жичка
– Без време за подгряване, халогенните лампи Philips създават моментална светлина

 

 

3. Всички халогенни лампи ли са регулируеми?

 

 

Халогенните лампи са проектирани да работят при много високи температури, за да осигурят оптимални работни характеристики. Регулирането на над 60% от номиналното напрежение може да бъде постигнато. Препоръчва се да върнете до пълна яркост за една минута, преди да изключите лампата.


4. Защо халогенната крушка издържа повече от тази с нажежаема жичка?

 

 

Халогенните крушки издържат от два до пет пъти повече от традиционните крушки с нажежаема жичка. Това е така поради процеса на халогенен регенеративен цикъл. Халогенният газ помага на частиците изпарен волфрам да се наслоят обратно върху жичката вместо върху стената на крушката. Това отлага прекъсването на жичката и позволява на лампата да удължи живота си.

 

 

5. Как халогенните лампи предоставят константна светлинна емисия?

 

 

Халогенните лампи са способни да поддържат константна светлинна емисия по време на живота си, тъй като частиците волфрам се наслояват отново върху жичката, вместо да прилепват върху стената на лампата, като така предотвратяват потъмняването на лампата и поддържат светлинната емисия.

 


Теми „Искам да знам“

 

Избирате халогенни крушки? Ние обясняваме защо

 

 

 

Те предлагат естествена, ясна, блестяща и топла светлина и са напълно регулируеми.

Наличното огромно разнообразие от варианти означава, че винаги ще можете да намерите правилната крушка за нуждите си, както и вълнуващи осветителни тела.

От познатото оформление на крушката, през рефлекторните лампи до специалните приспособления: осветлението Halogen ви предлага най-широкия спектър от възможности за осветление за всеки тип лампа и е с до 30% по-ефективно от класическите крушки с нажежаема жичка.
 

 

Накратко:

Ако търсите най-бързия и лесен начин за подмяна на класическите крушки в дома си и все още

искате да се насладите на същото качество на ясната, блестяща и топла светлина, на която сте свикнали – осветлението Halogen е най-добрият избор.
 

 

Инструкции за Halogen

Портфолио на Halogen