Consumer
Продукти

  ЧЗВ

    Искате да научите повече за светодиодните крушки? Разберете повече чрез петте най-често задавани въпроса.    

1. Какви са предимствата на CFL?

 

Компактните флоуресцентни крушки (CFL) са по-издръжливи, използват по-малко електричество от конвенционалните крушки с нажежаема жичка. Те са прекрасен избор, ако търсите лесен начин да спестите енергия и да намалите сметките си за осветление

 

 

2. Колко дълго ще издържат?Крушките CFL имат живот на използване от 6000 до 15 000 часа, така че рядко се нуждаят от подмяна. За сравнение обичайната крушка с нажежаема жичка обикновено се оценява на до 1000 часа.

 

Действителният живот може да бъде повлиян от честотата на циклите на включване и изключване и работната среда (екстремно студена или гореща среда може да съкрати живота).

 

 

3. Къде да използвам пръчки?

 

 

Много популярната пръчковидна форма е перфектна за функционално осветление и обикновено се използва да предназначено осветление или за осветяване на големи площи, например коридори или гаражи, където крушката се вижда по-малко


4. Къде да използвам спирални крушки?

 

 

Компактната спирална форма е перфектна за малки осветителни тела и първи избор, ако имате нужда от по-голяма светлинна емисия, за да осветите наистина пространството

 

5. Къде трябва да използвам крушки със стандартна или декоративна форма

 

Стандартната крушка („Форма A“) е най-познатата форма и е най-удачна за създаване на приглушено осветление и уютна атмосфера, най-често използвана за настолни лампи и таванни осветителни тела. Налична също в разнообразие от декоративни форми за по-декоративни осветителни тела, където крушката се вижда повече.


6. Какво да направя, когато крушката CFL спре да работи?

 

Компактните флуоресцентни лампи трябва да бъдат третирани като специален отпадък. Те трябва да бъдат отнесени в регионалните съоръжения за рециклиране.

 

Имате нужда от повече помощ? Избор на правилната крушка

За да научите повече за осветлението от Philips, изгледайте видеоклиповете ни или щракнете тук
Светодиодни крушки

Светодиодни крушки

 

Крушките със светодиодна светлина могат да ви помогнат да преобразите всяко обитаемо пространство чрез прекрасна, топла бяла светлина. Това ръководство показва как крушките със светодиодна светлина могат да ви предложат неограничени възможности за осветление. Чрез крушките за светодиодно осветление можете да спестите до 90% от енергия и пари.

Светлинен ефект

Светлинен ефект

 

Вижте как светлинният ефект на крушките бива повлиян от покритието на крушката, и как това ви помага да създадете правилния вид осветление. Матовите крушки излъчват дифузна светлина. Прозрачните крушки създават блестяща, естествена и топла светлина.

Енергоспестяващи крушки

Енергоспестяващи крушки

 

Енергоспестяващите крушки, познати също като компактни флуоресцентни крушки, използват по-малко енергия от класическите крушки за създаването на същото количество светлина. Вижте как енергоспестяващите крушки могат да създадат правилния светлинен ефект и атмосфера за настроението ви и да намалят сметките ви за осветление.

 

Халогенни крушки

Халогенни крушки 

 

Халогенните крушки са най-бързия и лесен начин за подмяна на класическите крушки. Вижте как халогенните крушки ви предлагат огромен избор от възможности за осветление, като едновременно с това предоставят същото качество топла, блестяща светлина като на класическите крушки. Халогенните крушки са най-бързия и лесен начин за подмяна на класическите крушки. Енергоспестяващите крушки – как да изберете правилната технология за осветление.

В петното от светлина

Вижте други продукти за осветление