Чийзкейк

с капучино и шоколад

Съставки

За блата1

  • ½;
  • ч.ч.шоколадови бисквити;
  • ¼ чаша захар
  • ¼ разтопено масло или маргарин

За плънката

  • 2 с.л. инстантно кафе на гранули;
  • 1 с.л. топла вода.
  • 1 ч.л. ванилия;
  • 3 пакетчета крема сирене;
  • 1 ч.ч. захар;
  • ½  ч.л. канела
  • 4 яйца;

За топинга

  • 1 ½ ч.ч.заквасена сметана;
  • 3 с.л. захар; неподсладено какао;

 

 

Време за приготвяне:  1 час и 40 минути

 

Как да приготвя:

Загрейте фурната до 170˚C. Смесете бисквитите, четвърт чаена чаша захар и маслото в блендера. Разстелете получената смес в ненамазнена тава. Печете 10 минути, след това оставете да се охлади за още 20 минути.В малка купа смесете инстантното кафе, водата и ванилията. В по-голяма купа разбийте сиренето с миксер, докато придобие лека пухкава консистенция. Добавете чаена чаша захар и разбийте отново. Добавете  едно яйце, канелата и сместа с кафето. Разбийте добре. Изсипете върху охладения блат.Печете между 45 и 50 минути.В малка купа смесете заквасената сметана с 3 супени лъжици захар. Разпределете сместа равномерно върху чийзкейка; печете от 10 до 15 минути. Оставете го да се охлажди в хладилник поне за 3 часа или едно денонощие преди да сервирате.

 

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.