Картофена
супа с олио от трюфели
Съставки Време за приготвяне: 20 минути Как да приготвя: Нарежете пресния лук на колелца, като разделите зелената и бялата част на лука. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тенджера и сотирайте бялата част на пресния лук.Добавете картофите и ги задушете за 2 минути. След това добавете готварската сметана и мащерката. Изсипете бульона и изчакайте да заври. Оставете я да ври още десет минути на слаб огън.Междувременно загрейте останалата част от олиото в тиган и запържете гъбите за 5 минути. Щедро овкусете с олиото от трюфели.Пасирайте супата с блендер и овкусете по ваш вкус.Сервирайте в дълбоки купички, добавете запържените гъби и поръсете със сирене и пресен лук.