Картофена

супа с олио от трюфели

Съставки

  • 3 стръка пресен лук
  • 300 г. картофи, нарязани на малки кубчета1 ч.л. мащерка
  • 250 г. гъби
  • 1 с.л.олио от трюфели
  • 4 с.л.зехтин
  • 125 мл. готварска сметана
  • 750 мл. пилешки бульон
  • 100 г. настърган пармезан

 

 

Време за приготвяне: 20 минути

 

Как да приготвя:

Нарежете пресния лук на колелца, като разделите зелената и бялата част на лука. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тенджера и сотирайте бялата част на пресния лук.Добавете картофите и ги задушете за 2 минути. След това добавете готварската сметана и мащерката. Изсипете бульона и изчакайте да заври. Оставете я да ври още десет минути на слаб огън.Междувременно загрейте останалата част от олиото в тиган и запържете гъбите за 5 минути. Щедро овкусете с олиото от трюфели.Пасирайте супата с блендер и овкусете по ваш вкус.Сервирайте в дълбоки купички, добавете запържените гъби и поръсете със сирене и пресен лук.

 

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.