1
Модернизирани LED

Открийте нашите нови гами модернизирани LED крушки

Колкото по-добре виждате, толкова по-добре работите, толкова по-бързо реагирате и толкова по-голяма е вашата безопасност. 

Така че не позволявайте на тъмнината да победи, изберете Philips и шофирайте през нощта с по-голяма увереност и по-добро управление.

Имате въпрос?

Всичко, което искате да знаете за LED осветлението, е тук!

Имате въпрос? Намерете отговорите от нашите специалисти по LED осветление. 

Какво е модернизирана LED крушка? За какви приложения се използва?


Това е решение за водачите, които искат да надстроят своите светлини и да заменят халогенните/конвенционалните

крушки.

По отношение на приложенията те трябва да се разделят на интериорни и екстериорни светлини:

 • Интериорни светлини:
 • Екстериорни светлини:
Каква е разликата между гамите Vision и X-tremeUltinon?


Тези 2 гами се различават по два аспекта: подобрени показатели при X-tremeUltinon посредством най-съвременна

LED технология и по-дълъг експлоатационен живот за X-tremeUltinon.

Как се изчислява експлоатационният живот на LED крушка?


Най-общо казано, най-важната част от LED е PCB (печатна платка), защото тя загрява много, и ако не се охлажда правилно, нейната производителност ще спадне.

Затова винаги изчисляваме експлоатационния срок на LED въз основа на PCB.

Какво е предназначението на управляващия блок?

В него постъпва напрежение от автомобила (12 V) и той го преобразува в напрежението, необходимо за правилната работа на LED
Обикновено какво се поврежда най-напред на един LED?

Първо, конструкцията на LED лампата е от решаващо значение за поддържането на оптималните характеристики през целия експлоатационен живот на лампата. Тъй като топлината е основен проблем за LED лампата, системата за охлаждане на LED лампата е критична част (вентилатор и/или радиатор). Крушката трябва да бъде правилно поддържана в рамките на фара, така че да не се движи и/или да не се повреди по време на шофиране.
Защо да закупя този продукт?


Предимствата на тази гама са много:

 • Можете да замените конвенционална крушка, за да получите най-новата технология за осветление на достъпна цена (без да е необходимо да заменяте целия фар или да закупите нов автомобил с LED светлини)
 • Ще получите по-добра видимост на пътя за по-голяма сигурност за вас и другите водачи
 • Ще имате стилно бяло осветление, което ще придаде освежен вид на автомобила ви и ще е в тон с неговите дневни ходови светлини (DRL)
 • Ще се радвате на по-дълъг експлоатационен живот, което означава спестяване на разходи от смяната на конвенционалните крушки на всеки 1 – 3 години
LED гамата на Philips опазва ли околната среда?


Да, LED гамата на Philips дава своя принос за опазването на околната среда, като:

1. Значително пести енергия, консумира по-малко ресурси като цяло и излъчва по-малко CO₂

2. Напълно съвместима е с RoHS/REACH, което означава, че не съдържа опасни материали, вредни за околната среда

3. Има дълъг експлоатационен живот, което означава премахване на ненужните разходи за отпадъци и системни разходи, свързани с подмяната, като в същото време се намалява общото потребление на ресурси.

Мога ли да спестя пари като сменя крушките с LED крушки?

Да, LED крушката на Philips има удължен срок на експлоатация, което означава, че спестявате разходите и неприятностите от честата смяна на крушките, което се случва средно на всеки 1 – 3 години. Освен това една LED крушка използва значително по-малко енергия (напр. халогенната крушка Н4 консумира 55 W, докато H4 LED крушката консумира 23 W).
Как да разпозная фалшива крушка Philips/Lumileds от оригинална?

Всеки път, когато купувате модернизирана LED крушка на Philips за фаровете си, можете да проверите автентичността онлайн, като използвате кода, предоставен на етикета против фалшифициране. Това е гаранция за вас, че получавате оригинална LED крушка на Philips.
Как да разбера дали модернизираната LED крушка е съвместима с моя фар?


За да проверите дали модернизираната LED крушка е съвместима с автомобила ви:

1. Измерете диаметъра на фара и пространството, което е зад модула на фара. За да монтирате модернизирана LED крушка, ви е необходим диаметър минимум 60 мм и 70 мм пространство зад модула.

2. Проверете дали конекторът се използва и като държач на крушки. Ако случаят е такъв, няма да можете да монтирате модернизирана LED крушка. Ако имате някакви съмнения, обърнете се към вашия дилър/монтажник.

Какви са предимствата на дизайна на LED крушките на Philips?


Дизайнът на LED крушките на Philips е патентован. Конструкцията на LED крушката на Philips е уникална и предлага редица предимства:

1. Дизайнът е оптимизиран, за да осигури предимствата от гледна точка на производителност и експлоатационен живот

2. Схемата на лъча е идеално регулирана, за да разпредели светлината, където ви е нужна напред

3. Позицията на LED крушката (чиповете) е точно като тази на конвенционална крушка и LED крушката идеално възпроизвежда същото разпределение на светлината

4. Той осигурява на LED крушките допълнителна здравина: удароустойчивост, влагоустойчивост и устойчивост на пикове на напрежението.

Какво означава CANbus?

CANbus означава "шина за управление мрежовата зона" и тя следи състоянието на вашия автомобил по време на работа. Голяма част от най-новите европейски модели са оборудвани с CANbus и затова Philips горещо ви препоръчва да се консултирате с вашия дилър каква е системата на вашия автомобил, преди да направите покупката.
Какво е значението на "AirFlux", "CeraLight" и "SafeBeam"?
 
 • Safebeam: За вашата безопасност светлината се излъчва точно където е нужно (без отблясъци за насрещните автомобили). Коефициентът на качество (КК => прожектирана светлина на пътя) е в съответствие с ECE R112.
 • Airflux: най-новото термоуправление със системи за активно (H7) и пасивно охлаждане (H4) за по-голяма продължителност на експлоатационния живот и производителността. Използваме пасивно охлаждане, когато пространството в предния фар е достатъчно голямо, за да разсее ефективно топлината без риск от понижаване на производителността. При фар H7 оптичният модул обикновено е по-малък от този на H4, така че разсейването на топлината трябва да е активно, за да насочи горещия въздух далеч от задната част на LED крушката.
 • CeraLight (специфичен за T10 XU): използват се керамични компоненти за най-добро управление на разсейването на топлината, за да се гарантира най-висока издръжливост при екстремни условия.
Защо LED-4 има радиатор, а LED-7 – вентилатор?


Първо, конструкцията на фара за халогенна лампа H4 и халогенна лампа H7 е различна.

Първата лампа, халогенната лампа H4, обикновено се монтира на фара, който е с по-големи размери (за да обхваща както късите, така и дългите светлини). Следователно пространството във фара е достатъчно, за да разсее ефективно топлината от лампата.

Фарът за лампа H7 е с малък размер и поради това използването на вентилатор е необходимо, за да се принуди горещият въздух да циркулира по-бързо.

Как да проверя коя LED крушка да използвам, за да подменя старата крушка?

Просто използвайте раздела "Намерете правилната крушка за вашия автомобил" в уеб сайта на Philips, за да разберете от кой тип крушка имате нужда. Всеки тип е свързан със съответното име на ECE. Използвайте таблицата за сравнение между халогенни и модернизирани LED крушки:
Какво е по-добре да се използва: комплект за конвертиране Xenon HID или модернизирани LED?

За да направите надстройка на автомобила си и да преминете от халогенни светлини на ксенонови светлини, трябва да смените целия фар, което означава трудоемка и скъпа промяна на автомобила. С помощта на модернизираните LED ще можете да замените само крушката, като същевременно запазите съществуващия фар. Въпреки че производителността на комплекта за конвертиране Xenon е по-висока от тази на LED, общите разходи за поддръжка остават в полза на модернизираните LED.
Задължително ли е използването на адаптер за CANbus при монтиране на LED?

Силно препоръчително е използването на адаптер за CANbus, за да се избегне прекомерна честота на примигване или съобщение за грешка на таблото.
Какво означава SMD или SMT?

Означават съответно единично монтирано устройство и технология за повърхностен монтаж. Отнасят се до това как LED лампите се вграждат и как се използва LED за разсейване на светлината в оптичния модул.
Защо повечето конкуренти използват чипове Lumileds?

Към момента те са най-добрите чипове, които можете да намерите на пазара, по отношение на производителност и дълготрайност. Освен това те са най-малките чипове, които можете да получите: 16x20mm вместо 35x35mm или дори 50x50mm, които дълго време бяха автомобилен стандарт. Благодарение на този размер те почти напълно съответстват на формата и разположението на нажежаемата спирала на халогенната крушка, която заместват.
Биниране на LED чиповете. Как да ги изберем, за да сме сигурни, че разполагаме със същия CCT за всяка PCB?

Като производител на LED крушки, ние знаем кога става въпрос за възможно най-добрите LED чипове. Всички LED крушки, избрани за производството на нашите лампи, имат точно същата цветна температура, което означава, че когато закупите една от тях, ще сте сигурни, че получавате най-доброто осветление и хомогенност.
Защо LED крушките на Philips нямат интегрирана система CANbus?


Във Philips решихме CANbus да е отделена поради 2 причини:

1. По-голямата част от времето CANbus не е необходимо да се инсталира

2. Когато е необходима, е по-добре да е отделена, отколкото да е интегрирана, защото ако се интегрира в крушката, това прави лампата по-голяма и твърде скъпа. С изключение на мигачите, в които CANbus е задължителна (автоматично се продава с CANbus в корпуса), така че мигането да е с правилния ритъм, в повечето случаи не е задължителна. По-долу са дадени приложенията, в които CANbus може да бъде/е необходима:

 • Мигачи (предни и задни)
 • Фарове (къси светлини/дълги светлини и за мъгла)
 • Габаритни светлини
Оборудвани ли са Festoon 24 V с CANbus?

Festoon 24 V нямат CANbus, защото тя не е необходима за всички автомобили. Ако се налага да има CANbus, за да се избегне съобщение за грешка или мигане, използвайте системата CANbus 21 W на Philips.
Възможно ли е да се използва CANbus 21 W за LED крушки 24 V? Ако да, колко са необходими за лампа?

Независимо дали шината е CANbus 5 W, или CANbus 21 W на Philips, те не са специално предназначени за едно приложение. Целта им е да увеличат мощността на LED крушката, така че да се избегне появата на съобщение за грешка за фаровете, да се избегне мигане при включване на LED крушката и да се предотврати по-бързото мигане от обикновено на мигачите.
CANbus премахва ли остатъчния ток при изгасване на лампата?

CANbus на Philips са проектирани да регулират мощността в електрическата система, преди тя да достигне до LED. Когато LED е изключен, останалата мощност се поема от CANbus. По този начин LED остава изключен.
Постепенното включване/изключване на външните крушки на някои автомобили остава ли и след инсталирането на LED крушки?

Гамата модернизирани LED крушки на Philips е проектирана да замени идеално настоящите настройки за осветление на автомобила. Това означава, че функциите за постепенно включване или изключване ще продължат да са активни и след инсталирането на LED крушките.
Как се адаптира геометрията на лъча в сравнение с нормална крушка H4/H8/H11?

Всяка LED крушка от гамата на Philips е проектирана на базата на халогенна/конвенционална крушка, като се спазва спецификацията на всяко сертифициране, за да се осигури надежден продукт за водачите и за останалите участници в пътното движение. Геометрията на фаровете следва стриктно тази, която ще заместят.
На кутията на управлението на LED лампата пише: „Внимание: Не докосвайте. Гореща повърхност“. Колко се нагрява? Може ли да се нагрее дотолкова, че да повреди кабелите или автомобилните части под капака?

Philips силно препоръчва кутията за управлението винаги да е здраво закрепена с пластмасовите ленти, за да се избегне преместването й по време на шофиране и да е прикрепена към метална част, в случай че се нагорещи.
Ще се появи ли съобщение за грешка на таблото след инсталиране на LED осветление?

LED крушките имат по-ниска мощност (по-ниско потребление на енергия) от конвенционалните крушки. Някои автомобили са оборудвани със система за следене на светлините с цел да предупреди водача, когато има повреда в някоя светлина. Това означава, че системата изпраща електрически импулси в електрическата система за потвърждение на функционирането на светлините. Следователно, когато системите проверяват, емисията на енергия е прекалено ниска, за да бъде засечена. За подобни случаи Philips има в гамата си разработена система за CANbus, която преобразува енергията и предотвратява съобщенията за грешка.
Какво ще стане, ако мигачите не работят?

Ако мигачите не работят, но CANbus е в изправност, мигането ще продължи да е нормално (CANbus ще получава достатъчно енергия, за да мига), но LED крушката вече няма да работи. В този случай е необходима визуална проверка, за да се установи дали лампата все още функционира.
Как да сменя крушката с нажежаема жичка с LED крушка? Трудно ли е?

Цялата LED гама на Philips е модернизиране на халогенната конвенционална крушка, което я прави лесна за смяна. Само трябва да следвате указанията върху пакета или в него и да се уверите преди покупката, че вашият оптичен модул е подходящ за LED по отношение на пространството.
LED крушката не свети след инсталиране. Как мога да реша този проблем?


Ако индикаторът не светне, вероятно ще трябва да "обърнете поляритета", като завъртите LED крушката. LED крушките работят като батерии с положителен и отрицателен поляритет. В случай че LED крушката не светне, просто я махнете, завъртете я, за да обърнете поляритета, и отново я поставете, както е онагледено на илюстрацията по-долу:
1. Отстранете LED крушката от гнездото

2. Завъртете LED крушката

3. Поставете LED крушката обратно в гнездото.

4. Проверете дали LED крушката свети

Какъв адаптер за CANbus ми е необходим: 5 W или 21 W?

CAN-bus 5 W се използва за интериорни приложения и осветление на регистрационните номера. Адаптерът за CANbus 21 W се използва за екстериорни приложения, като например габаритни светлини, фарове за къси/дълги светлини. Винаги проверявайте оригиналната мощност на халогенната/конвенционалната лампа. Например P21W обикновено черпи мощност 21 W, докато нашите LED-RED [≈ P21W] са с мощност 1,9 W. Разликата е 21 W - 1,9 W = 19,1 W. Това означава, че за да компенсирате тази разлика в мощността, трябва да използвате CANbus 21 W на Philips.
Как да инсталирам адаптер за CANbus за LED?

Ако на таблото на вашия автомобил има съобщение за грешка, ако светлините мигат с прекомерна честота на мигане или автомобилът премине в авариен режим след инсталиране на LED крушка, обмислете да закупите и да инсталирате адаптер за CANbus на Philips. Вижте по-долу изображението за инструкции за инсталиране на адаптера за CANbus:
Защо се появява проблемът с поляритета на LED крушката?

Обикновените крушки с нажежаема жичка могат да провеждат ток и в двете посоки, те нямат "положителна" или "отрицателна" страна. Крушката ще работи независимо от посоката, в която е поставена. LED крушките обаче пропускат ток само в една посока. По принцип тази ситуация може да бъде сравнена с батериите, които имат положителен и отрицателен полюс. Така че, ако LED крушките са поставени неправилно, те няма да работят. Решението е просто да завъртите LED крушката.
Защо след инсталиране на LED осветлението автомобилът извежда грешки за бързо мигане, все едно че осветлението е изключено или повредено?

Съобщенията за грешка се появяват, защото мощността на LED крушката е много по-малка от тази на обикновените крушки, при което предупредителната система за престой не може да открие крушката. Ако автомобилът ви извежда грешка за бързо мигане след инсталиране на LED крушка, трябва да обмислите да закупите и инсталирате адаптер за CAN-bus на Philips.
След инсталиране на LED светлини автомобилът ми не се стартира. Какво да направя?

След инсталирането на LED крушки някои автомобили преминават в авариен режим. Стойността на съпротивлението на LED крушка е различна от тази на крушката с нажежаема жичка, а компютърът на автомобила търси стойността на крушката с нажежаема жичка. Поради тази причина след инсталирането на LED светлините автомобилът преминава в авариен режим: уведомява водача, че нещо не работи. За щастие, това се случва рядко и проблемът може да бъде решен. Най-напред проверете дали аварийният режим е в резултат на инсталирането на LED крушките, като ги смените отново с крушки с нажежаема жичка. Ако автомобилът работи добре, най-вероятно аварийният режим е предизвикан от LED крушките. Това означава, че е необходим товарен резистор, CAN-bus.
При инсталиране на LED за мигачи ритъмът на примигване остава ли същият като при обикновените крушки, или става по-бърз?


Във всяка от кутиите на нашите мигачи предлагаме две системи CANbus, които следва да се инсталират, за да се гарантира, че примигването на LED крушката остава със същия ритъм като това на обикновената крушка. Ако системата не е инсталирана, LED крушката мига по-бързо, все едно че една от крушките е повредена.


Запомнете: винаги закрепвайте сигурно адаптера за CANbus върху метал, за да се избегне преместване и повреда на вашия автомобил.

Какви са правните рискове, ако управлявам автомобила си на пътя и той е оборудван с LED светлини?

Рисковете са различни в различните държави, но като цяло съществува риск да ви отнемат шофьорската книжка и автомобилната застраховка, както и да ви наложат законови санкции.
Защо са предназначени за рали и състезателна надпревара?

С изключение на автомобилите, които вече са оборудвани с LED крушки от производителя на автомобила, не е позволено и не е сертифицирано от ECE халогенните крушки да се заменят с LED крушки, защото "корпусът" на лампата не е произведен за тази цел и следователно няма да отразява идеално светлината на пътя, и се изисква крушката да бъде сертифицирана.
Ще премине ли ГТП?

LED гамата на Philips е проектирана така, че да заменя най-добре оригиналната конвенционална технология на автомобила без никакви промени в автомобила. Независимо от характеристиките и техническите аспекти съгласно ECE, тъй като това не е оригиналната технология и е предназначена само за офроуд приложения, не трябва да преминава ГТП.
Каква е причината, поради която светодиодните светлини все още не са законни за широко използване по всички пътища?

Гамата модернизирани LED крушки на Philips е разработена така, че да замества халогенните/конвенционалните технологии в оптичния модул, който е сертифициран съгласно сертифицирането за халогенни/конвенционални лампи. Днес няма сертифициране, което да се прилага за гамата модернизирани LED крушки, поради което те не са законни за използване по пътищата.
Кой е специалният регламент, на чийто изисквания LED трябва да отговарят?


В наши дни новото производство на модернизирани халогенни лампи с LED не е сертифициранo по ECE. ECE сертификатите, които се дават днес, са само за лампи (халогенни, ксенонови, LED), чийто оптичен модул е разработен в съответствие с изискванията на:

 • ECE R37 за халогенни лампи
 • ECE R99 за ксенонови лампи
 • ECE R128 за LED лампи
Какво е въздействието на R128 и защо LED крушката на Philips не отговаря на изискванията му?

ECE R128 служи за сертифициране на оптичен LED модул, което означава, че фарът е разработен, като е взето под внимание, че светлинният източник ще бъде с LED крушки. Следователно не се отнася до модернизираната LED крушка, която ще се използва за замяна на халогенни лампи, сертифицирани по ECE R37.
Правни последствия за клиента при продажба на LED осветление


В зависимост от това коя е държавата в рамките на EMEA, правните последствия може да се следните:

 • Парични санкции
 • Изтегляне от пазара и спиране на продажбите
 • Други санкции, като например прекратяване на търговската дейност или наказателни санкции
Когато се установи, че потребител шофира с LED крушки на пътя, кой отговаря за това, клиентът или дистрибуторът/магазинът?

В държавите, където са налице изключения за офроуд автомобили, единствено потребителят е отговорен за използването на модернизирани LED на пътя, тъй като той е бил предупреден от Lumileds и неговите партньори с ясен отказ от отговорност за потенциалните рискове.
Как да докажа, че LED крушка е законна (други доставчици предлагат LED крушка, която има надпис, който доказва, че е законна)?

Днес не съществуват модернизирани продукти в Европа, които са законни, освен ако разработените лампи не са запечатани в оптичния модул и комбинацията от модернизирано решение и оптичен модул не е била одобрена и за двете. Това означава, че за всеки автомобил на пътя трябва да се извърши пълен тест за сертифициране (напр. Osram с LED оптичен модул за Golf VII). Тази сертификация по ECE е R48.
Важно: този светодиоден модернизиран светлинен източник е специално проектиран и предназначен само за офроуд употреба, като например ралита и състезания по трасета, така че подлежи на техническа проверка за монтаж. Светодиодният модернизиран светлинен източник не може да се монтира законно на превозни средства, използващи пътната мрежа.
Lumileds не поема каквато и да било отговорност и/или правна отговорност. Ваша отговорност е използването на светодиодните модернизирани светлинни източници да е в съответствие с приложимите правни изисквания. Предназначени са за ралита и състезания по трасета. Не са подходящи за употреба на обществената пътна мрежа.
Светодиодните модернизирани фарове и екстериорни сигнални светлини не са предназначени за продажба в Германия, Испания, Словакия, Кипър, Обединеното кралство, Нидерландия, Чешка република, Гърция, Унгария, Латвия, Люксембург, Малта и Словения. 

Защо да изберете светлини от Philips?

ефективно-осветление
Оптимални работни показатели на осветлението за вашата безопасност и комфорт
сертификация-есе
Сертификация и хомологация DOT/SAE и ECE
надеждна-работа
Оригинално оборудване за най-надеждното представяне
продукти-без-живак
Устойчивост: продукти без олово и живак – защото ни е грижа