Най-важното за залъгалката и бебето 

 

Dowiedz się jak radzić sobie z niejadkami?


Урааа! Време е за първата залъгалка!

Като всички нови родители, сигурно се чудите как да запознаете рожбата си с бъдещия й най-добър приятел. Нормално е да възникват въпроси като „Кой е подходящият момент?“ или пък „Какво да направя, за да не откаже?“ и това е само началото... За щастие, Philips идва на помощ! 

В тази статия ще намерите задължителната информация за представянето на залъгалката в живота на вашето дете,  както и съвети, които да ви дадат увереност в новото начинание.

Най-важното за залъгалката и бебето

Подходящият момент

Според Американска педиатрична асоциация, залъгалка се дава само след като бебето е закърмено успешно – обикновено около третата или четвъртата седмица.

Повечето новородени нямат проблем с адаптирането към изкуствено-направени природни форми,
но все още има противоречиви изследвания за това дали залъгалката би затруднилa процеса на хранене. Препоръчва се да дадете залъгалка едва след като имате установен метод на хранене и отработена система. 

Запознаване със залъгалката

Ето и няколко важни насокои, ако сте решили, че е дошъл правилният момент:

1. Залъгалката не e храна

Ако кърмите е важно да запазите установените хранения. Не позволявайте на залъгалката да променя графика, който сте изградили. Важно е да се обръщате към залъгалката само за задоволяване нуждите за чесане на венците и смукане на новороденото. Сученето произвежда хоромон, който кара бебето да се чувства нахранено и отпочинало, затова е препоръчително да давате залъгалка след хранене или преди лягане.


2. Не насилвайте процеса

Ако рожбата ви не приема залъгалката, не правете допълнителни усилия. Предназначението на залъгалката е единствено да успокоява бебето, когато е разстроено или има нужда да смуче.

3. Не завързвайте залъгалката

Запомнете това правило. Не оставяйте биберона завързан за врата или ръката на новороденото, както и на мебели. Ако се притеснявате, че вечно ще търсите залъгалката, опитайте моделите с плюшени играчки – те са лесни за намиране и се отделят за безпроблемно почистване.

4. Оставете меда и захарта в шкафа

Уверете се, че давате залъгалката в естсественото й състояние. Няма нужда от подсладители като захар или мед, тъй като могат да доведат до разваляне на зъбките на бебето ви.

5. Давайте залъгалката по време на лягане

Докато успокоявате рожбата си преди лягане, залъгалката може да помогне за успокояване преди лягане, помагайки на новороденото да се унесе. Важно е да изберете подходящ за възрастта модел без бисфенол-A (BPA).

Изберете най-добрата залъгалка за ВАШЕТО бебе

Когато сте готови да дадете залъгалка на своята рожба, трябва да сте сигурни, че му давате правилния вид. Независимо от модела залъгалка се уверете, че е ортодонтска, без бисфенол-А (ВРА) и подкрепя естественото развитие на вашето бебе.

Разковничето се крие в това да не превръщате залъгалката в заместител на храненията и да не налагате новия навик. Целта на залъгалката е да задоволи естествените нужди извън кърменето или храненето с шише.

Взимайки тези важни елементи предвид, може да се потопите в света на залъгалките без притеснения!

Най-важното за залъгалката и бебето

Вижте свързани продукти:

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.