10 стъпки

за перфектно мокро бръснене

Малко елементи от личната грижа на мъжете могат да се сравнят със свежестта, която носи мокрото бръснене сутрин. Този ритуал, гарантиращ гладкост и освежащо начало, е стъпка, на която може да се доверявате всеки ден.

В тази статия ще ви запознаем с експертния подход за мокро бръснене в 10 стъпки, които обещават да ви оставят доволни и със страхотна визия. 

Мокро бръснене

 

1. Предварително подстригване

Ако не сте се бръснали през последните няколко дни, е препоръчително да започнете с подкъсяване на космите и намаляне гъстотата на брадата. Може да използвате приставката за подстригване на вашата електрическа самобръсначка или тример.

2. Почистване на лице

Измийте лицето си с хладка вода и продукт за почистване след подкъсяването. Използването на гел, лосион или почистваща пяна зависи от вашия тип кожа и личните ви предпочитания.


3. Пяна за бръснене

Добър ориентир за достатъчно количество пяна за бръснене е да си представите малка топка, или количество с размера на орех. След това разпенете продукта и го нанесете на лицето, подготвяйки го за бръснене.

4. Избор на настройка

Ако електрическата ви самобръсначка предлага различни настройки, сега е моментът да изберете най-подходящата за вас. Тествайте различните варианти, като бръснете малки части от брадата с различните опции, докато не намерите тази, която най-много приляга за случая.


5. Нежни, кръгови движения 

Фокусирайте върху извършването на малки, кръгови движения по време на бръснене. Препоръчително е да не оказвате много натиск в началото, особено в по-чувствителните зони на лицето. 

Гладкото бръснене не зависи от натиска, а от устройството, което използвате. Твърде голямото налягане няма да ускори процеса, а напротив - по-голямото триене може да доведе до неприятности като раздразнение на кожата. 


Гладко бръснене

 


6. Често почистване

За да поддържате високата ефективност на вашата самобръсначка е желателно да я изплаквате след всяко ползване. Така не само премахвате остатъците от пяна и косми, но и удължавате живота на устройството.

7. Последна стъпка

За още по-прецизно бръснене, можете да окажете по-силен натиск там, където се разделят брадата и косата, тъй като косъмчетата са по-трудни за достигане. При тази стъпка пак трябва да бъдете внимателни, маневрирайки около чувствителни зони.

8. Отстраняване на упорити косъмчета

Ако космите от предишната стъпка са по-предизвикателни, може леко да опънете кожата, за да обръснете зоната. Този съвет е валиден за всички трудни за бръснене зони.

9. Оформяне

Използвайте тример, за да добавите финални щрихи към бръсненето, офомяйки мустакът и бакенбардите.

10. След бръснене

Когато приключите със самобръсначката, нанесете афтършейв или балсам за след бръснене за допълнителна свежест и… сте готови!  

За оптимални резултати и свикване на кожата с електрическата самобръсначка се препоръчва да минавате през тези стъпки поне три пъти седмично.

Не пропускайте да почиствате устройството след всяко ползване. Изплакнете го с хладка вода, след което го изтръскайте и оставете разглобено, за да изсъхне. Ако разполагате със системата Philips 

Вижте свързани продукти:

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.