Как да постигнем идеално гладка кожа?


Научете петте стъпки за гладко бръснене, които ще ви помогнат да се сдобиете с безупречно гладко лице.

Постигането на перфектно гладка кожа в домашни условия може да бъде предизвикателна задача. Неприятните последствия като порязвания, раздразнение на кожата и обриви след бръснене могат лесно да ни накарат да оставим бръсначката обратно на място. А нека не забравяме и постоянния риск от подкожен растеж на космите...

Тези резултати не са задължителни, ако го правите както трябва. В замяна получавате доволна кожа и чист вид, на които можете да се насладите, независимо къде се намирате.

Какво представлява ефекта на идеално гладка кожа?

 

Преди да започнем със съветите, трябва да си поставим ясна цел. Перфектно избръснатото лице предполага абсолютната липса на брада и окосмяване. Това се постига с гладко и прецизно бръснене, гарантиращо усещане за свежест и безупречна външност. 

В следващите няколко стъпки ще ви дадем насоки как да се сдобиете с невероятно гладка кожа само за няколко минути. Готови ли сте? 

Przygotuj się do dokładnego golenia

1. Предварителна подготовка 

 

Проверете дали разполагате с всичко необходимо за бръсненето още предишната вечер. Така ускорявате процеса и ще излезете от банята максимално бързо. Заредете електрическата самобръсначка и се уверете, че пяната за бръсенене (ако сте решили да заложите на мокро бръснене), афтър шейвът и хидратиращият крем са в обсега ви.   

Podejmij decyzję: golenie na mokro czy na sucho?

2. Време за решения. Мокро или сухо бръснене?

 

Изборът се обосновава на вашите предпочитания. Сухото бръснене със самобръсначка е нежно и щадящо към кожата. То намалява вероятността от порязване или засядане на пяна или косми в ножчетата за бръснене на устройството. Мокрото бръснене, от друга страна, носи свежест и гладкост, при условие, че не сте забравили пяната.

Не стойте в банята с часове, взирайки се в отражението си и размишлявайки за смисъла на живота. Помислете от какво имате нужда – мокро или сухо бръснене? Може дори да хвърлите монета!

3. Преди да започнете... 

 

Измийте лицето си. Така намалявате риска от запушване на порите от естествения слой пот или друг вид замърсявания. Избягвайте миенето по време на дълги, топли душове, тъй като в такива условия кожата се затопля, подува и поти, което я прави почти невъзможна за бръснене. Винаги се уверявайте, че кожата ви е суха преди да продължите към следващата стъпка. 

Bądź stanowczy, ale sprawiedliwy

4. Бъдете систематични

 

Започнете с подстригването на по-дългите косми с машинка за подстригване или тример за брада. Ако сте заложили на мокро бръснене, не забравяйте да нанесете пяна или гел.

Започнете с леки кръгови движения, следвайки посоката на растеж на брадата. За максимална прецизност, може да обърнете посоката на движение на самобръсначката, но само ако кожата ви не е много чувствителна. 

Запомнете: 

- За да улесните процеса, разпънете кожата със свободната си ръка, но бъдете внимателни.
- Не е нужно да оказвате силен натиск, за да се обръснете добре. Избягвайте поставянето на самобръсначката прекалено близо до кожата.
- Изплакването на главата на устройството през 10-15 секунди помага за отстраняване на остатъци от мъртва кожа, косми и нечистоти, които могат да се появят. Принципът се отнася и за сухото бръснене.  

Przyjmuj wszystko na chłodno

5. Последни грижи 

 

За регенериране на кожата, намокрете лицето с топла вода, подсушете и нанесете афтър шейв или овлажняващ крем. Изплакнете главата на самобръсначката си и я оставете да изсъхне преди да поставите капачката отгоре.

Готово! С тези пет стъпки идеално гладката кожа може да бъде реалност всеки път, когато излизаш навън. 

Вижте свързани продукти:

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.