Consumer
Продукти

Бадемови сладки

Продукти за бадемовите сладки

300 грама бадеми на прах
300 грама пудра захар
Белтъци от 7 пресни яйца
320 грама захар
75 мл вода

Съставки за крема

150гр извара
1 шушулка ванилия
50 гр захар
2 дози желатин
4 супени лъжици вода
200 мл сметана

Продукти за пълнеж

сок от 4 ягоди (червен)
сок от 12 парченца мандарина (оранжев)
сок 1 резен ананас (жълт)
сок няколко листа мента (зелен)

Термометър за готвене

Начин за приготвяне на бадемовите сладки

Загрейте фурната до 165 ° C. Смесете смлените бадеми и пудрата захар и пресейте няколко пъти сместта през финно сито. След това добавете белтъците от 4те яйца и разбъркайте докато получите консистентна смес.
Смесете водата със захарта и я сварете на температура от 119 ° C (измерете с точен термометър)
През това време разбийте останалите 3 белтъка в кухненската машина, на позиция 3 и добавете захарен сироп. Разбийте сместта за няколко минути на ниво 5, като използвате приставката за месесне на леки теста.
Добавете получената смес внимателно към сместа от бадеми и пудра захар и разбъркайте с лъжица, до получаването на консистентна смес.
Разделете получената смес на седем еднакви части и декрорирайте всяка една в следния ред цветове.
Черено: 3 капки червено; Оранжево: 1 капка червена, 2 капки жълто; Жълто: 3 капки жълто; Зелено: 3 капки зелено

С шприц с неназъбена приставка оформете топчета от сместа за всеки цвят в тавата за печене.
Оставете бадемовите сладки да изсъхнат за 1 час.
След като фурната загрее, намалете температурата до 140 ° и печете за 10 минути. Оставете фурната леко отворена за да излезе влагата.
 

Начин за пълнене на бадемовите сладки

Изсипете желатина в малко вода
Разрежете шушулката ванилия и изсипете семенцата.
Разбийте сметаната със захарта и семенцата ванилия с телената бъркалката на максимална скорост, докато получите гъстота подобна на тази на киселото мляко.
Поставете приставката за месене на леки теста на кухненската машина и добавете изварата и накрая желатина.
Оставете сместта в шприц да престои два часа в хладилника.
Между всеки две от опечените сладки, добавете пълнежа и слепете.

 

Добър апетит!