Consumer
Продукти
Philips recipe for bread filled with olives, sundried tomatoes and red onions

Хляб с маслини, сушени домати и червен лук

Bread filled with olives, sundried tomatoes and red onions

Продукти за тестото

800 гр брашно
1 пакетче суха мая
½ литър топла вода
1 чаена лъжичка захар
1.5 ч.л. сол
1 яйце
3 супени лъжици зехтин

Продукти за топинга

1 глава червен лук
2 скилидки чесън
Зехтин
Едра морска сол и прясно смлян черен пипер
150 гр сушени домати
50 гр зелени маслини
50 гр черни маслини

В тази рецепта хлябът е овкусен с маслини, сушени домати и нарязан червен лук. Можете също така да замените червения лук с праз и чушки.
Вкусен със супа или просто като закуска.

Начин на приготвяне

Сложете всички продукти за тестото в купата на кухненската машина.
Замесете тестото с приставката за месене на твърди теста, за седем минути на трета скорост на кухненската машина.
Оставете тестото поне за 1 час в покрита със зехтин купа, покрита с мокра кърпа.

Размесете за кратко тестото с ръка и оформете формата на хляба, така че да се събере във вашата тава за печене.
Обелете червения лук и го нарежете на тънки кръгчета. Обелете и нарежете финно чесъна.
Потопете чесъна в масло и намажете хляба с него.
Поставете върху хляба кръгчетата от червен лук. Аранжирайте по ваш вкус.
Сложете изсушените домати и маслините в центъра на хляба.
Оставете хляба да престои за 30 минути в тавата покрита с мокра кърпа.
След това печете хлябът, в продължение на 20 минути при 200 градуса температура в предварително загрята фурна.

 

Добър апетит!