Пълнени чушки

1 с.л. зехтин

2 с.л. доматено пюре

1 морков, нарязан на лукчета

1 глава лук, нарязана

250 г. кайма

1 чаша ориз

¾ чаша вода

8 големи чушки

брашно

сол и пипер

 

Заготовка : 10 минути 
 
Порции: 4
 
Program: FRY / STEW
 
Готвене: 55 минути
 
Начин на приготвяне:
1. Подготовка на чушките: изрежете дръжките, почистете семките и измийте чушките.
2. Сложете олиото, нарязания лук и морковите в съда за готвене.
3. Натиснете бутона MENU и изберете функцията FRY. Натиснете COOKING TIME и програмирайте на 15 минути, след това START и разбърквайте периодично.
4. След 5 минути добавете месото и солта.
5. Когато водата изври, отворете капака на уреда и оставете сместа да изстине.
6. Напълнете чушките с приготвения ориз и добавете малко брашно.
7. Наредете изправени чушките в тавата, добавете вода, така че да покрие чушките наполовина. Изберете функцията STEW за 40 минути. Затворете капака и натиснете START.
8. Когато програмата свърши, Multicooker автоматично ще премине на режим KEEP WARM.

 

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Нашият сайт се преглежда най-добре с последната версия на Microsoft Edge, Google Chrome или Firefox.